Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Музиката на цветовете

* Кажи ми какъв цвят обичаш, за да кажа кой си

* Цветотерапията - природолечебен метод с огромна ефективност

Още от дълбока древност мъдреците са забелязали пряката връзка между цвета и звука. По-фино устроените хора и сега могат ясно да си представят цвета на любимото музикално произведение и обратното - всяка музикална нота може да предизвика определен цвят в съзнанието на човека. Известният руски абстракционист Василий Кандински пише: “Цветовете, общо взето, влияят пряко върху душата. Цветовете са клавиатурата, очите са чукчетата, душата е многострунното пиано. Художникът е ръката, която изтръгва музика, докосвайки целенасочено ту един, ту друг клавиш, за да предизвика трептения в душата. Следователно става ясно, че цветовата хармония почива изключително върху целенасочената употреба на човешката душа като музикален инструмент.”

Ролята на художника в този смисъл може да играе и лекарят, който съвсем целенасочено може да използва един или друг цвят или цветови нюанс за възстановяване на здравето. Днес медицината е наясно, че използването на определени цветове подпомага оздравяването на пациентите и ефикасността на персонала. Болничните стаи вече не са боядисани единствено в убити, сиви тонове или в стерилно, режещо очите бяло. За да стимулира и разведри настроението на болни, страдащи от депресия или понижен жизнен тонус, успешно се използват нюанси на червеното, розовото, оранжевото. За да бъдат успокоени пациентите, обзети от нервно напрежение или хиперактивност, особено подходящи са оттенъците на синьото и зеленото.

Цветотерапията, известна преди хиляди години на лекарите от древността, започна да се развива целенасочено в Европа от края на седемдесетте години на миналия век. Научните изследвания на Нютон, Макс Планк, Айнщайн позволиха цветовете да се разглеждат като вид енергия, светови вълни, трептения, вибрации, които въздействат върху болния орган или система и ги хармонизират. На квантово равнище цветовете оформят и духовната аура на човека. Същото важи и за музиката.

Цветотерапията има широк арсенал от възможности. Тя може да се прилага чрез визуализация, представа, вдишване на определен цвят и разпределението му по различни органи и системи. Много е ефективно приемането на цветовата вълна чрез акупунктурните точки, а така също насищането с определен цвят на чакрите, целенасоченото използване на цветовете при медитация и пр.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Юли 2022 август 2022 Септември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.