Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » Силата на мисълта и сърцето

Силата на мисълта

* Вашето настояще е резултат от вашите минали мисли, а вашето бъдеще е плод на вашите днешни мисли

Мислите – това са могъщи сили. Те са по-мощни от електричеството. Те управляват вашия живот, изграждат характера и формират съдбата ви. Със силата на мисълта могат да се творят чудеса. Всяка мисъл, която вие изпращате – това е незатихваща вибрация. Тя се разпространява, карайки да завибрира всяка частичка на вселената, и ако вашите мисли са благородни, свети и убедителни, те ще предизвикат вибрация в съзнанието на всеки човек, близък ви по дух.

МИСЪЛТА Е БУМЕРАНГ. Бъдете внимателни към своите мисли. Всичко, което изхожда от вашето съзнание, се завръща отново към вас. Всяка мисъл във вашата глава е бумеранг.
Ако вие ненавиждате някого, ненавистта ще се обърне срещу вас. Ако вие обичате някого, тази любов ще се върне към вас.

Всяка зла мисъл е три пъти зловредна. Първо, тя донася вреда на самия мислещ субект, травмирайки неговото ментално тяло. Второ, тя причинява вреда на човека, който е обект на тази мисъл. И накрая, тя нанася вреда на цялото човечество, замърсявайки менталната атмосфера.

ПОДОБНИТЕ МИСЛИ СЕ ПРИВЛИЧАТ. В света на мислите също действа великият закон: „Подобното се привлича от подобно.” Хората със сходни мисли взаимно се притеглят един към друг. Не случайно битуват такива поговорки като „С какъвто се събереш, такъв ще станеш” и „Кажи ми кои са ти приятелите, за да кажа кой си ти”.

Вашият живот е във вашите ръце, защото именно вие определяте подреждането на мислите, които са ви приятни, и следователно определяте реда на влиянията, които привличате. Така че вие не сте жертва на обстоятелствата; стига, разбира се, да не станете жертва доброволно.

НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ ТРОВЯТ ЖИВОТА. Тревожните и боязливите мисли – това са опасни сили, които омаломощават отвътре. Те отравят изворите на живота и разрушават хармонията, работоспособността, жизнената сила и активността. Докато противоположните сили – благопожелателните, радостните, мъжествените – лекуват и успокояват, а не раздразняват, повишават безкрайно работоспособността и приумножават менталните способности. Бъдете винаги в добро настроение. Усмихвайте се. Смейте се.

Менталните действия – това са реални действия. Мисълта – това е реално действие, това е динамична сила. Струва си да запомним, че мисълта е заразна; нещо повече, тя е по-заразна от грипа.

Когато се радва вашата душа, тя предизвиква радостен отклик в душите на другите хора. Затова култивирайте мисли, които възвишават и облагородяват душата.

По Свами ШИВАНАНДА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Силата на мисълта и сърцето“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 6.11 /петък/ от 19:15 до 20:300 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Април 2021 май 2021 Юни 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.