Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни ценности

Християнството и слабите

“Защото ние сме силни не против истината, а за истината” /ІІ Послание до Кор. 13:8/

Много хора имат самочувствието на силни и заявяват, че нямат нужда от християнството. Твърдят, че то е само за слабите, обезверените, унижените... Уви, тези “силни” хора не разбират, че всъщност са толкова слаби. Често са зависими от парите, властта, алкохола, наркотиците, секса, обстоятелствата в живота. Често и при първа възможност прилагат насилието, не осъзнавайки, че то е най-верният признак на безсилието. И още при първото падане и нещастие те забравят за силата си и стенат от болка. Няма нито един жител на планетата, застрахован от нещастие и страдание. Колко е прав Джордж Оруел, като възкликва в романа си “ 1984”: “Ние открихме врага си – това сме ние самите.” Иисус заявява: “здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведниците, а грешниците към покаяние.” /Лука 5:31,32/. Следователно, той е дошъл за всички, защото кой може да заяви, че свят и праведен като Христос? Не случайно пророк Иеремия в 17:9 казва: “Лукаво е човешкото сърце повече от всичко и съвсем покварено; кой ще го узнае?”

Да бъдем честни пред себе си и ще стигнем до горчивата истина,

че всеки от нас е произнасял лоши слова. Бил е обладан от гняв и омраза. Спохождали са ни завист и злоба, зла мисъл и чувство. Нашите души са болни. Телата ни страдат и губят силите си. Умовете ни са помрачени. Време на бездуховност и безлюбие. На войни извън нас и в нас. И ние желаем да се освободим от слабостите си и да преминем в славната свобода и щастие на деца на Бога.

Иисус, Божият Син, дойде на Земята преди 2000 години да ни покаже как да живеем, за да превърнем живота си в химн на радостта. Нещо повече! Той преживя жестоката кръстна смърт, за да поеме върху Себе си нашите грехове и беззакония. Да се изцелим с раните Му. И възкръсна, за да победи в нас ада и смъртта и да ни направи безсмъртни. И кръстът се превърна не в патерица за слабите, а в жезъл на победителите. Христос ни дава победата и силата над болестите и страданията. Всички сме слаби – Той ни прави силни. Всички сме болни – Той ни прави здрави.

Всички сме смъртни – Той ни посочи безсмъртието.

Свети Иван Рилски стана велик светец и закрилник на България. Васил Левски казва, че първо е поверил душата си на Бога и тогава служи на България; стана апостол на Свободата и най-чистия българин. Отец Паисий с вярата си в Христа написа историята и събуди националното ни съзнание. Майка Тереза напусна манастира, за да отдаде любовта и грижата си за унижените и бездомните в Калкута. Алберт Швайцер посвети в името на Христа живота си на болните в Африка.

Да се обърнем и ние към Бога. Неговото лекарство е най-ефикасно, защото изцелява с вярата в Христа. И ни дарява Любов. Чист живот. Милосърдие. Надежда във Вечността. Природосъобразен живот. Пребъдване в молитва и изучаване на Словото Му. Да опитаме това лекарство, за да станем наистина силни и победители в Христа.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни ценности“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.