Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » Из научните лаборатории

Разумът на клетките

• Човек може да се научи да командва своите клетки

• Ролята на Съзнанието

В някои случаи лекарите, ползвайки се активно от медикаментите, недооценяват ролята на такъв фактор, като самостоятелността на живите клетки, когато за тяхното оздравяване, развитие и преустройство човек съумее да създаде съответни условия на външната среда. Тук се открива широко поле за изследвания.
Ако например се заемете без тренировка с гребане, след един час работа с веслата дланите ви ще се покрият с кървави мехури, защото клетките още не са се приспособили към новите условия на външната среда – постоянното триене на дървото на веслата. Но ако пристъпите към тези занятия постепенно и разумно, както трябва да се пристъпва в началото на заниманията с който и да е било вид спорт, след няколко дни на ръцете ви ще се появят твърди мазоли.

Разглеждал съм под микроскоп структурата на по-раншните и на новите клетки. Между тях няма нищо общо.

Кой или какво е командвало тази реконструкция, кой и къде е съставил нейния проект, кой е правил изчисленията на здравината, как се е осъществявало наблюдението, щото всички по-раншни клетки да започнат и да завършат едновременно своето преустройство, защо това преустройство не е обхванало кожата на цялата длан, а е завършило в основата на пръстите?
За голямо съжаление на всички тези въпроси, които изглеждат толкова прости, съвременната биология засега не е дала единен и окончателен отговор.
През вековете се е създало мнението, че човешкият мозък – най-сложното творение на природата, е апотеоз на нейната дейност и че той може да ръководи всяко преустройство на дейността на клетките, включително и това, за което говорих по-горе. Позволявам си да възразя: а не е ли способна клетката за САМОСТОЯТЕЛНИ ЛОГИЧЕСКИ ДЕЙСТВИЯ? С помощта на лекарства аз едва ли бих могъл да предизвикам толкова бързо мазоли на дланите си, и то на желаните места”
– така пише в своята проникновена книга “Активно дълголетие” академик Микулин.

Откъде обаче да е знаел той, че

за разума на клетките се говори по категоричен начин в различни философски системи на древна Индия хилядолетия преди това.

И не само в Индия, и не само в теоретичен план. Например индийските йоги след многогодишна тренировка се научават да контролират всяка една клетка на своето тяло и да й заповядат какво да върши в даден момент. Само един пример за демонстрация на тези възможности в наши дни: йогинът едновременно изстудява горната /тилната/ част на дланта до вкоченясване, посиняване и силно затопля дланта на същата ръка, лъхаща жар като след изгаряне.

Накратко, според древните философии

в основата на всичко стои Космическото Съзнание.

Това е най-универсалната енергия, която преминава от потенциално състояние в динамическо и поетапно се превръща в етер, въздух, огън, вода, земя и накрая “застива” в дадена материална форма – планети, звезди, галактики... Човешкият организъм е огледално копие на Вселената и причината за неговото създаване е същото това Космическо Съзнание, но вече във вид на човешко съзнание, което е главният диригент на живота. То се подразделя на съзнание на органите, а те на свой ред се делят на съзнание на клетките.

Таке че човек се състои от огромно количество “съзнания”, които по йерархична стълбица преминават в голямото съзнание. Например съзнанието на клетките на бъбреците влиза в съзнанието на бъбреците, а тяхното съзнание – в съзнанието на организма. При това по-голямото съзнание в тази йерархична стълбица ръководи по-малкото съзнание и го направлява.

Така че причината за образуването на човешкия организъм е Съзнанието. И естествено, работата с него е много по-важна, отколкото храненето, очистването и пр.
Да си спомним завета на Христа: “ Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда.” /Матея 6:33/

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Из научните лаборатории“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.