Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Психотерапия

Психотерапия » Психични заболявания

Агорафобия

Има хора, които се боят от улицата и площада, заради което по цели месеци не излизат от дома и в края на краищата не напускат дори стаята си. Ето един пример.

Пациенката Н., майка на две деца, винаги е била спокойна, уравновесена. От ранното си детство обаче тя е била мнителна, нерешителна, неуверена в себе си. Преди година сестра й починала от инфекциозно заболяване. След това преживяване у нея се появили мисли, че и тя ще се разболее от заразна болест и ще умре.

Пациентката Н. започнала да се бои от заразата и не се докосвала до различни предмети, не се ръкувала, но особено се страхувала да излезе на улицата. Тя смятала, че на тротоарите има особено много бактерии, които чрез подметките могат да бъдат занесени в дома и да предизвикат заболяване. Тя не излизала навън вече 8 месеца.

Тя дойде в Здравен център „Дар“ с придружител и след направената й ирисова диагностика за цялостното състояние на организма започна комплексно природолечение, включително хомеопатия. Много голяма роля за окончателното й оздравяване изигра нейна близка, която точно изпълняваше указанията на лекуващия лекар.

В началото болната заедно с придружителя си напускала стаята си само на няколко крачки. С нея се отнасяли не волево-заповеднически, а ласкаво-успокоително. И всеки ден по малко това разстояние се е увеличавало, за да настъпи денят, когато болната е била изведена от дома, насочвайки се към предварително уговорената цел. След това разстоянието до поредната цел се увеличавало с по 100 метра на ден, докато болната се качила дори на трамвай. След това при излизането на улицата болната се придружавала вече от дъщеря й. След 3 месеца тя започнала самостоятелно да излиза от къщи, включително да идва самостоятелно на контролните прегледи в „Дар“, а след 5 месеца тя бе вече напълно здрава и освободена от своите страхове.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Психични заболявания“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.