Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Здравословен живот

Здравословен живот » Други

12-те велики богатства на живота

Съществуват дванадесет богатства, единадесет от които са от нематериален характер. Забележителното е, че всеки човек може да ги притежава и няма сила, която да му попречи да стори това. Единственото препятствие към тяхното постигане е самият човек.

Тези дарове са:

1. Позитивно мислене

Позитивното мислене е начело в списъка на дванайсетте велики богатства, защото всички богатства – материални или духовни – първо, трябва да се оформят в ума. Това основополагащо богатство напълно се контролира от човека.

2. Здравословно хранене

Доброто здраве се започва с неговото „осъзнаване“ и е продукт на ума и духа. Поддържането на позитивно мислене е най-силната профилактика срещу болестите, която е известна на човечеството.

3. Хармония със себе си

Тази хармония започва с хармонията със самия себе си. Бъдете в мир със своята душа и няма да е трудно да постигнете хармония в отношенията с другите. Разочарованието, страхът, съмнението в отношенията с другите най-често е огледало на собственото състояние.

4. Освобождаване от страха

Който се страхува не може да бъде нито богат, нито свободен, нито здрав. Страхът е предвестник на злото и оскърбление за Създателя, Който е снабдил човека с всички необходими средства, за да се предпази от нежелателното и му е дал възможност да контролира енергията на своя разум.

5. Надежда за бъдещи постижения

Надеждата е фундаментът на най-дълбока форма на щастието. Тя предшества вярата - най-великото състояние на ума и душата. Тя е изпълнена с кралско величие и е божествен декоратор на останалите единайсет богатства. Има ли надежда - има всичко, последна умира тя.

6. пособността да вярваш

Вярата е духовно качество, което, в съчетание с молитвата, дава на човека пряка и непосредствена връзка с Безкрайния Интелект.

7. Готовност за споделяне

Онзи, който се е научил на благословеното изкуство да сподели своя щастлив дар с останалите, той е открил истинския път към щастието. Ето само две мъдри мисли: „Най-изтъкнатият между вас е онзи, който е станал слуга на всички“; „Каквото и да правите за другия или на другия, вие го правите за себе си или на себе си“.

8. Любима работа

Прави това, което ти харесва най-много. По този начин ще обогатиш не само своя живот; душата ти ще се въздигне и ти ще се превърнеш в източник на вдъхновение, надежда, вяра и поощрение за всички, с които ще контактуваш. И ще станеш творец на физическото си и духовно здраве.

9. Откритост на ума

Човек с открит ум постоянно се намира в процес на обучение и придобиване на нови знания, с помощта на които овладява ума си и го насочва към достигане на своята цел.

10. Самодисциплина

Човек, който не е стопанин на самия себе си, господства над нещо, което е извън него.

11. Изясняване на истинските ценности

Който иска да разбере другите преди всичко трябва да е наясно със самия себе си. Не искай от другите онова, което сам не си в състояние да им дадеш.

12. Икономическа независимост

Икономическото проспериране е нещо повече от притежаване на пари. То се достига с услуга, която се оказва на хората, защото полезната услуга може да даде удовлетворение на всички човешки потребности – със или без използване на пари. Материалното обезпечаване е закономерна последица от усилията, да си в полза на другите.

Овладяването на предходните единайсет богатства неминуемо води и до овладявнането на дванайстото – изкуството да се владеят средствата, с помощта на които се добиват средства. Усвойте дванайсетте богатства на живота, възползвайте се от тях във всекидневния живот и вие ще преуспявате навсякъде и във всичко.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 15 май /събота/ от 18:30 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Април 2021 май 2021 Юни 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.