Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Йога

Йога » Системата йога

Пранаяма

Прана представлява жизнената енергия във всяко същество. Нейната най-изтънчена и най-възвишена проява е мисълта. След като овладеем прана, ние веднага ще открием, че постепенно биват овладени и всички останали нейни прояви в тялото. Всяка част от тялото може да бъде изпълнено с прана, и когато сте в състояние да постигнето това, вие ще можете да контролирате цялото тяло. Всички болести и страдания, които чувстваме в тялото си, ще бъдат овладяни изцяло. И не само това, вие ще бъдете в състояние да контролирате и чуждото тяло. Всичко това Йогинът постига чрез пранаяма – контрола върху дишането.

Истинското лечение се осъществява посредством прана. Чистият човек, овладял прана, притежава способността да я привежда в състояние на вибриране, което може да бъде предадено на други, възбуждайки в тях подобни вибрации. Истинският лечител използва силата на съзнанието и възбужда с негова помощ заспалата прана на пациента.
Надарените с огромна воля, онези, които движат света, могат да доведат своята прана до силно състояние на вибрации, което е толкова голямо и могъщо, че грабва останалите изведнъж. Те привличат към себе си хиляди и карат половината свят да мисли като тях.

Единствената цел на пранаяма е да овладеем прана. Всички упражнения и тренировки в този смисъл са подчинени на тази цел. Всеки човек трябва да започне оттам, където се намира, и трябва да се научи да контролира нещата, които са най-близо до него. Нашето тяло е близо до нас, по-близо от всичко във външния свят, а съзнанието е най-близко от всичко. Прана, която привежда в движение нашето съзнание и тяло, е най-близо до нас от всички неща във вселената. Онази незначителна вибрация на прана, което представлява нашите собствени сили /духовни и физически/, е най-близо до нас от всички трептения на безбрежното море от прана. Успеем ли да овладеем малкото трептение, тогава ще можем да се надяваме да овладеем и цялата прана.
Йогинът, който е направил това, е постигнал съвършенство, той вече не е зависим от никакви сили.

Свами ВИВЕКАНАНДА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Системата йога“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.