Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Геомагнитни излъчвания

Геопатологията

През 1930 г. немският специалист Густав Фриер фон Пол направил изследване на 3 000 къщи и апартаменти с 12 000 души в 15 различни държави. В резултат, от тези изследвания се появила неговата публикация “Спите ли на безопасно място?” Става дума за геомагнитните излъчвания, които имат различни наименования у различни автори - “отрицателна земна енергия”, “земно лъчение”, “черно течение”, “земна радиация” и др. Заговори се за “ракови къщи”, “ракова местност”, а за отделни участъци от пътя като за “мъртви километри”. Списъкът на заболяванията, които се свързват с тези лъчения, включва, на първо място, рак, после безсъние, артрит, ревматизъм, астма, мигрена, много стомашни, бъбречни и чернодробни неразположения, заболявания на пикочния мехур, нощно напикаване, нервни, емоционални и умствени нарушения и др. Това не означава, че земните отрицателни енергии причиняват болестите, а че те имат влияние върху имунната система и че вероятно са спусъкът за тези болести.
Ето и мнението на други лекари по въпроса.

Д-р Ърнст Хартман: “През 30-годишната ми практика не съм срещал пациент с рак или с друга сериозна болест, с изключение на бактериалните и вирусните инфекции, който да не е спал или прекарвал дълго време, изложен на вредната земна радиация.”

Д-р Арнолд Манлихер: “Ракът е болест на местонахождението. В своята многогодишна практика не съм попадал на случай на рак, в който да е липсвало влиянието на земята.”
Д-р Ханс Найпер: “Според проучванията ми поне 92 на сто от всички раковоболни, които към прегледал, са оставали за дълги периоди от време, особено в стремежа си да спят на своето място, на стресови геопатогенни зони. Това не означава, че геопатогенните зони причиняват рака, но по-скоро, че това е крайният пусков ключ, който задейства развитието на болестта.”

Д-р Хагер, президент на Научната асоциация на медиците, заедно със специалист-радиестезист, проверява къщите на 5 348 души, починали от рак. Той открива, че при всички случаи силни земни лъчи пресичат тези места. Например при пет къщи, построени над особено силни лъчения, д-р Хакер открива 38 случая на рак за 21 години.

Тези отрицателни енергии могат да бъдат установени от специалисти с помощта на радиестезични пръчки или радиестезично махало. Има обаче и някои признаци, които могат да подскажат на наблюдателния човек, че даденото място “не е наред”. Забелязано е, че царствата на пчелите, мравките и термитите /в естественото им състояние/ строят домовете си именно на такива места.

Обичат ги и котките.

Много видове гъби и лековити билки също “предпочитат” местата с отрицателна земна енергия. В същото време хората, кучетата, конете, добитъкът, прасетата, кокошките намират тези зони за непоносими и поради това инстинктивно се опитват да ги избегнат, а когато това е невъзможно, понякога се разболяват.

Особено трябва да се спомене реакцията на децата.

Те инстинктивно странят от подобни места, играят и не пребивават там.

По това къде не обичат да престояват или играят в двора, апартамента или стаята, може да съдим дали тези места са свързани с отрицателни земни енергии или не.

Съвсем наскоро бе създадена нова дисциплина - геопатологията, която изследва биологичните ефекти и въздействието на геомагнитните излъчвания и зоната на тяхното влияние. Днес геопатологията е общопризнат фактор в практичната медицина.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Геомагнитни излъчвания“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.