Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Геомагнитни излъчвания

Геопатогенните полета и зони

Геопатогенните полета представляват високочестотни излъчвания с дължина на вълната, лежаща в дециметровия диапазон. Те имат своя характерна структура и се отличават от известните в техниката излъчвания. Тези полета се разделят на:

Геопатогенни зони, представляващи неголеми участъци от земната повърхност. Размерите на тези зони от вредоносни излъчвания и тяхната форма са много разнообразни. Нашата планета е покрита с гъста мрежа геопатогенни зони, през които тя поема енергия от Космоса или излъчва своята. Възлите на земната енергийна мрежа са разположени строго последователно: от северния полюс към южния между тях има 2,5-метрова дистанция, а от изток на запад дистанцията е 2 метра.

Известни са естествени геопатогенни зони, характерни за подземни водоносни жили, находища на руди и нефт; но има и изкуствено създадени зони от водопроводи, сметища, канализации, метро, рудници и пр.

Координатни /геобиологични/ мрежи, имащи в основата си полета на излъчвания, които произлизат от водоносни жили. Към тях се отнасят:

  • мрежата на Хартман, представляваща правоъгълници със страна, както бе казано, от север на юг средно 2,5 метра, от изток на запад средно 2 метра;
  • диагоналната мрежа на Кари, при която излъчванията образуват правоъгълник 5x6 м с две диагонални направления на излъчванията по отношение на северно-южната ос;
  • ромбовидната мрежа на Ватман с размери на ромба 16x16 м, с диагонал 22,5 м и с ориентировка на оста в посока север-юг.

Продължителното въздействие на излъчванията на геопатогенните зони може да причини хронични заболявания - важен фактор за възникването на злокачествени новообразувания и много други. Това важи най-вече за разположението на леглото, където човек пребивава средно около 8 часа в денонощието. В зависимост от разположението на леглото по отношение на мрежата на Хартман, настъпват следните заболявания и неразположения:А. Световъртеж, умора сутрин след пробуждане, нарушение на равновесието, разстройство на психиката.

Б. Световъртеж, умствено изтощение, главоболие, нарушение на зрението и слуха, разстройство на психиката, инфаркт.

В. Общо отслабване на процесите на метаболизма, болести на бъбреците и жлъчката, инфаркт, рак на белите дробове, гърлото, стомаха, пикочния мехур.

Г. Заболявания без отслабване на процесите на метаболизма, болести на жлъчния мехур, рак на белите дробове, стомаха.

Д. Заболявания на ставите на долните крайници, слабост на краката.

Е. Липсват типични прояви на заболявания.

Тези схеми красноречиво говорят, че понякога сами си поръчваме заболяванията, включително рак, когато поставяме кревата си на неподходящо място.

Предпазване от геопатогенните полета и зони. Не се препоръчва човек да се намира дълго време в такива зони. Затова в някои страни проектантите ги избягват, като ги извеждат извън границите на жилището. Ако това не може да стане, възниква необходимостта да се определи разположението на вредните излъчвания в жилищните помещения. За тази цел е нужно да се потърси помощта на специалист-радиестезист.
Осезаема вреда може да причини само постоянното пребиваване на подобно място. Кухненската маса например може да остане на мястото си, ако бъдат установени геопатогенни излъчвания, но леглото, работното място трябва да се преместят в безопасна зона. Ако по една или друга причина това е невъзможно, предприемат се мерки за обезопасяване, неутрализация, екраниране или отслабване на вредните излъчвания.

Съществуват естествени и изкуствени екрани в зависимост от употребяваните средства.

Към естествените се отнасят различни материали /сяра, вар, глина, плочи от варовик, мраморни плочки/, смола, кехлибар, тамян, колофон, растения /наръч житни класове, ръж, ечемик; живи цветя: здравец, бегония, кала; главички чесън, лук; диви кестени, папрат/.

Към изкуствените екрани спадат червени тухли, мраморни плочи с дебелина 2,5-3 см, алуминиево фолио, огледало, поцинкована ламарина; спирали от меден проводник, картонени пирамиди.

Екраните, естествени или изкуствени, са най-ефективни, когато се поставят под дюшека или кревата.

Предпазване с диви кестени. Те се поставят под дюшека с такъв разчет, че един кестен екранира около себе си геопатогенно излъчване с площ 20 см в диаметър. Или, с други думи, кестените се нареждат в шахматен порядък на разстояние около 20 см един от друг под дюшека. Те притежават и друго полезно свойство, високо ценено от нашия народен лечител Петър Димков - непрекъснато излъчват мека, жива, слънчева енергия, акумулирана в тях. Условието е кестените да бъдат сухи и да се сменят през 3 месеца.
Предпазване с меден проводник. От изкуствените екрани най-достъпен и ефективен е медният проводиник. Взима се нелакиран проводник с дебелина 2-3 мм. За целта може да се използва електрически проводник от магазина, като се снеме изолиращата го материя. От него се правят 3 кръга с дължина на окръжността 100 см и се нареждат под дюшека /в областта на главата, пъпа и под коленете/.

В практиката на радиестезията /способност на човека да улавя излъчванията/ се срещат и редица други информационни полета, които задължително трябва да се имат предвид при провеждането на изследвания в жилищните помещения. Към тях се отнасят излъчванията на различни материали и форми.

Радиестезичното излъчване, характерно за дадения състав на материала, от който е направено жилището, често се явява информационно. В този случай се определя радиусът на излъчванията и тяхната полярност.

Друг източник на излъчвания е излъчването на формите, зависещо от конфигурацията на един или друг предмет, конструкцията на сградата. Така например ъгловите форми имат негативно излъчване и то е характерно за панелните сгради, ъглите в помещението.

Пример на положително излъчване, отслабващо негативните явления, е формата на сградата, в чиито пропорции е залегнал принципът на златното сечение. Такива форми и пропорции имат църквите, катедралите, пагодите, джамиите, древните храмове, известните архитектурни паметници и пр.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Геомагнитни излъчвания“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.