Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Вродена способност към определен цвят

• Когато хората имат склонност към определен цвят, те са предразположени и към болестите, свързани с този цвят

Има две основни причини за поява на цветови дисбаланс. Първата е свързана с количеството цветна енергия, с която идваме на този свят или с вродена склонност към определен цвят. Възможно е така и да се раждаме. Това е известно като първоначална КИ, която възниква преди раждането и обикновено определя естествените ни цветове.
Ако сте червендалести, с лунички и червена коса, можете да приемете, че вече имате сериозно количество червена и оранжева енергия. Това означава, че трябва да внимавате с консумацията на червени храни, особено свързаните с инфрачервените лъчи като кафето, чая, алкохола и червеното месо и въобще червени животински храни.

Възможни слаби места са артериите и сърцето, високото кръвно налягане заради горещината, която носите в организма си. Тези хора са потят обилно, имат влажна кожа и лесно се изчервяват.

Червените зеленчукови храни обаче са показани.

Ако имате сивкав тен и светло-сини или синьо-сиви очи, вероятно притежавате сериозно количество синя енергия. Такива хора обикновено страдат от ниско кръвно налягане и студени крайници. Възможно е да имат проблеми с гърлото и белите дробове. Хората със склонност към синия цвят трябва да се научат да изразяват чувствата си, защото в противен случай блокират синята енергия и тя ще потърси други начини да излезе. Дълбокото дишане, говоренето, пеенето и други творчески форми на изразяване също могат да са им от полза.

За да балансираме склонността си към синия цвят, трябва да консумираме разнообразни сини храни като боровинки и къпини, както и оранжеви плодове и зеленчуци.

Ако сте с жълта или кафява кожа, златиста коса или кафяви очи, имате сериозно количество жълта енергия. Жълтият цвят е най-близък до светлината и обикновено хората с такава склонност са светли и жизнерадостни. Ако тази енергия бъде блокирана от страх, който се обръща навътре, създава проблеми с черния дроб, жлъчния мехур, панкреаса и червата. Вероятно тези проблеми са имали и вашите родители. Ако сте обхванати от емоции като завист, лакомия, горчивина или обида, те могат да повлияят върху физиката – по този начин се образуват жлъчните камъни.

Жълтият цвят е свързан с нервната система, която трябва да се поддържа и засилва с консумацията на златисти ястия, богати на протеини, витамини и минерали. Това са преди всичко пълнозърнестите храни, ядките, семената, жълтите плодове.

Ако сте родени със склонност към зеления цвят, вероятно имате зелени или лешникови очи и сигурно обичате природата. Такива хора са способни много да дават и да приемат любов, да се грижат за другите, но обикновено трудно взимат решения. Необходимо е да се научат да се обичат и да се приемат такива, каквито са, за да се превърнат в цялостни и спокойни личности.

Те и родителите им могат да страдат от кисти или други образувания.

Балансът на зелената енергия се поддържа чрез изобилие от зелени плодове и зеленчуци.

И така, повечето хора имат вродена склонност към определен цвят. Наследственият цветови дисбаланс се появява тогава, когато смесването на ИН и ЯН енергия от двамата родители облагодетелства дадена част от цветовия спектър.

Добре е да сме наясно с вродената си склонност към определени цветове. След като ги разберем, ще бъдем в състояние да изберем цветовете, с които да се обличаме, да декорираме дома и работното си място, така че да са в хармония с личните ни цветови вибрации. Вашата склонност към определен цвят влияе върху личните ви качества и начина ви на живот. Тя ви помага да определите силните и слабите си места, както и всички области на възможна опасност в организма ви. Така ще можете да предотвратите и евентуалните болести.

Сюзи ЧИАЗАРИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Януари 2023 февруари 2023 Март 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.