Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Психотерапия

Психотерапия » Енергиен вампиризъм

Една неподозирана форма на вампиризъм

Вече стана дума за Слънчевите и Лунни типове хора - това е най-важната енергийна основа на човека, която не зависи от зодиакалния знак. Сега нека поговорим за още един фундаментален пласт - стихиите. Те също са показател за вампиризъм, но са носители на донякъде мек оттенък и се ограничават с малки и избирателни отнемания на енергия.

Стихиите показват способностите за натрупване и изразходване на енергия, а корекцията се внася от духовния свят на човека. Тези, които нямат духовен свят, а такива са много, живеят в света на стихиите и затова могат да бъдат познати по тяхната поведенческа програма.

Стихиите или първоелементите, в които живее човекът, са

Огънят, Водата, Въздухът и Земята.

Тези четири елемента присъстват във всеки човек, но в някои има много огън, малко въздух и още по-малко земя и вода, и т. н.

Първият елемент е Стихията на Огъня. Това са хора, които са се родили под знака на Овена, Лъва и Стрелеца.

Вторият елемент е Стихията на Въздуха. Тук са Близнаците, Везните и Водолеят.

Третият елемент е Стихията на Земята: Телец, Дева и Козирог.

Четвъртият е Стихията на Водата: Рак, Скорпион и Риби.

Вампиричните качества на стихиите могат да се формулират накратко така:

огънят унищожава физически; земята стъпква в мръсотията; водата удавя в помията; въздухът разнася сплетните, след като ги е съчинил.

Ето някои характеристики на стихиите, в които ще познаете себе си или тези, с които общувате постоянно.

Огънят в природата се нуждае от постоянен контакт с въздуха. Именно въздухът го раздухва и разнася, като сам се сгрява. Гледайки играта на тези две стихии, ние изпитваме радост и удоволствие. В живота огънят постоянно ще търси и предизвиква въздуха за своето енергийно захранване. Но и на въздуха му е нужен огън, за да бъде лек и подвижен. По този начин, зареждайки се един друг, те създават великолепна хармонична двойка. Хубаво е, ако тя е основана на радостта от общуването, на творческия порив и на играта на въображението. Огънят е източник на любовта, а вятърът-въздух е радостта. Прониквайки един в друг, те активно въздействат на обкръжаващия свят.

Огънят може да сгрее водата и да я доведе до кипене. Именно в тази връзка се проявява антагонизмът: нетърпение, неразбиране и раздразнение. Водата гаси огъня, а той е неспособен да гори в нея. Но водата не може да живее без огъня, тъй като става хладна и се превръща в лед. На нея задължително й трябва топлината на огъня и изпълването й с въздух, за да може в дълбините й да се зароди животът. На водата е нужна земята, за да се натрупва и държи в определени рамки; за това тя й отдава своята енергия - влагата и силата си.

Земята се бои от огъня и въздуха; и двата елемента я изсушават, ето защо тя взима силата си от водата, за да може да плододава.

По този начин най-енергоотдаващите хора са родените в стихиите на огъня и водата.

Огънят тук има предимство. Водата, земята и въздухът искат да се погреят от този източник на топлина. Но ако няма хармонични точки на съприкосновение, те с грубост, хленч или хитрост измъкват енергията на огъня.

Огънят винаги отдава, но при условие, че има какво да дава. Пустата, жадна и злобна душа на човека-огън е винаги вампирична и носи много повече бедствия, страдания и болести на всеки, който се докосва до нея.

А на водата й е нужно само топлина и тогава тя щеотдаде своите сили на блажения въздух и на ненаситната земя.

В източните учения има и пети елемент - Ефирът. Именно той се счита за този невидим, фин и чист поток, който задвижва благите алхимични процеси при взаимодействието на плътните първоелементи-стихии помежду си. Ефирът представлява надсъщностни енергии, които могат да се разберат, включвайки само духовния план. Тези фини и чисти енергии оформят зона, наречена “дзен”. Към нея се отнасят зодиакалните знаци Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Те са родени в тази чиста среда, понеже в миналия си живот вече са достигнали това равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Енергиен вампиризъм“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.