Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Здрави очи без очила

Окото на съзнанието

* Виждането не е само физически, но преди всичко умствен и психически процес

Собственият ми опит и клиничните ми изследвания показват, че ако сте късогледи, вероятно прекарвате дълго време в анализ на миналото в окото на съзнанието си, като разглеждате стари събития, преживявания и решения. Вие сте изградили цял репертоар от причини, които обясняват защо сте такива, какви сте, и защо виждате точно по този начин. Това е сякаш физическото ви око се опитва да вижда според възрастта ви сега, но окото на съзнанието ви все още живее със страха и гнева от миналото. Аналогично, ако сте далекогледи, вие вероятно прекарвате дълго време в тревоги за това, как ще живеете и какви ще бъдете в бъдеще. Далекогледството може да бъде породено от гняв към себе си или към другите; изтласкване на пространство и хора надалече.

При астигматизъм вероятно има изкривяване на една част от вашата реалност. Късогледство по отношение на една определена нишка или страна от вашия живот. Ограничаване или страх в една от посоките, които виждате. При катаракта /перде/ налице е замъгляване или блокиране на живота. А глаукомата сигурно е свързана с усещането, че сте изпълнени с вътрешно напрежение като че ли ще експлоадирате. Изкривяването на очите говори за блокиране на енергията. В такъв случай научете се на сътрудничество и партньорство между себе си и света; приемайте и обичайте себе си и другите.

И така, как можете нормално да виждате сега? Вие трябва да се научите да живеете в настоящето, като осъзнавате откъде идвате и къде отивате. Когато релаксирате мисленето на окото на съзнанието си и отпуснете мускулите на тялото и очите си, вие сте много повече в настоящето. Връщането на окото на съзнанието в настоящето ще ви помогне да повишите равнището на своята зрителна способност, да постигнете по-голямо използване на двете очи и да подобрите паметта си и възможностите си за четене.

Д-р Рoбърт-Майкъл КАПЛАН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Здрави очи без очила“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Януари 2023 февруари 2023 Март 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.