Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Чудото на гласа

• Дай да чуя твоя глас, за да кажа кой си

• Всеки глас е уникален и е характерен за душата на човека

Гласът сочи не само за характера на човека, но изразява и неговия дух. Гласът е не само чуван, но и видим за онези, които могат да го видят. Отпечатъкът на гласа е по-жив, по-дълбок и има по-голям ефект от който и да е звук. Другите звуци могат да бъдат по-силни от гласа, но нито един звук не може да бъде по-жив. Знаейки това, древните индуси са казвали, че има три звука, които създават музиката: пеенето е първото изкуство, изпълнителското изкуство е второто, а танцът третото. Индусите са открили, че с помощта на тези три аспекта на музиката може да се достигне до духовно съвършенство по-бързо, отколкото с всички останали средства и че най-краткият път за достигане на духовни висоти е пеенето.

Лекарят може да уплаши пациента и да го направи по-болен, ако гласът му не е хармоничен; а друг лекар може със своя глас така да общува с пациента, че преди още да му донесат лекарството, той вече да се чувства по-добре. Гласът може да направи човека болен или да го възвиси.

Много малко хора в света знаят какви чудеса могат да бъдат произведени със силата на гласа. Съществуват три качества на гласа, които са свързани с характера на човека: земното качество на гласа дава надеждата, ободрява, съблазнява; водното качество опиянява, успокоява, изцелява, възвисява; качеството на огъня е изразително, действа раздразнително, възбуждащо, ужасяващо и в същото време пробужда. Много често предупреждението се дава с глас, имащ огненото качеството.

Най-забележителното е, че при изучаването на гласа можете да съдите за индивидуалната еволюция на човека, за нейната степен. Просто

гласът ще ви разкаже доколко човек е развит.

Безспорно характерът на човека е очевиден в неговия глас.
Всичко, което обогатява гласа, трябва да се развива с практиката; но в същото време трябва да се има предвид, че не бива да се жертва естественото качество на гласа.

Защото всеки трябва да знае, че неговият глас е уникален и е специфичен за неговата душа.

Що се отнася до пеенето, то съществуват определени неща, които трябва да бъдат съхранени в гласа. Колкото и да бъде развит гласът, колкото и да бъде велик и широк с помощта на практиката, човек винаги трябва да чувства отговорност за съхраняването на своя естествен глас при всички стадии на развитието.

Другото забележително нещо, което е свързано с гласа, е, че веднъж развит и разширен, той ще остане такъв с течение на годините. Нещо като депозит в банката. Може да сте забравили за него, но той е там.

Хазрат Инайят ХАН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2022 декември 2022 Януари 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.