Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Нервна система » Неврози

Неврозите – болестта се задълбочава

* Умората, безсънието и натрапчивите мисли изтощават организма

Обикновено след някои психоемоционални преживявания спокойният по-рано и уравновесен човек става нетърпелив, раздразнителен, емоционално невъздържан

Сковаността в психичната сфера се предава и на мускулната система - появават се болки. И докато в обществото обикновено болният контролира поведението си, у дома, в семейна обстановка, напрежението донякъде спада, намалява контролът над емоциите, зачестяват проявите на избухливост и несдържаност.

Роднините на болния започват да чувстват неудобство при общуването с него, изказват своето недоволство. Създават се напрегнати отношения в семейството, което още повече влошава положението.

Най-незначителните дразнители изглеждат

прекомерни, от особено значение и предизвикват изблици на гняв.

На този фон нерядко се появява разсеяност, затруднение човек да се съсредоточи върху важни факти. Оттук идват честите оплаквания на болните, че паметта им е отслабнала, че не могат да помнят някои неща. В случая обаче по-скоро става дума за патология на вниманието, а не на паметта. Мислите приковават вниманието към един единствен въпрос, завладени са от една идея. За останалото няма нито време, нито сили и желание.

Раздразнителността и лесната възбудимост на неврастеника се съчетават с бързо изтощение, което предизвиква умора. Тя фактически е постоянна. Болните от неврастения трудно заспиват, събуждат се по няколко пъти през нощта, облени в студена пот от някой кошмарен сън.

Нерядко, след като легне да спи, неврастеникът продължително и настойчиво анализира събитията през деня, критикува действията си, строи планове за следващия ден.

Калейдоскопът от мисли завладява болния,

но рано или късно всички те се свеждат до основния проблем, който остава нерешен. След такъв тежък сън, който не донася чувство за облекчение и отпочиналост, болният става с разбита, натежала глава.

В хипостенния стадий умората се усилва още повече, като преминава в почти пълна апатия, безразличие към околната обстановка. Лошото самочувствие става постоянно, също както и тягостното чувство за собствена непълноценност. Стеснява се кръгът от интереси: „Всичко ми е безразлично, нищо не ми е мило“, „Никого не искам да видя“ - са нередки изказвания на неврастеника. Кръгът се затваря.

Лекарствата не помагат и не могат да помогнат. Тяхна единствена алтернатива е природолечението - хомеопатия, фитотерапия, психотерапия...

Анатолий РУХМАНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Неврози“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.