Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » За духа и за душата

„Дар“ на 16 години!

„Дар“ на 16 години!

• Като струна над бездната

През май 1991 г. излезе първият /сигнален/ брой на в. „Дар“. Като че ли беше вчера. Всички в редакцията си правехме първите планове как да изглежда един вестник за самопознание, здраве, йога и хармония. Първите трепети на първопроходци във вестникарството на тази тематика. Първият отпечатан брой, лъхащ на печатарско мастило. Тогава още не подозирахме с какво сме се захванали. Ясна ни беше само представата, че: „Дебелият слой на асфалта – невежеството, догматизма, егоцентризма – вече се пропуква, надига, набъбва, за да даде път на едновременно крехкото и мощното растение на новото светоусещане, новата цивилизация. Нейните характеристики са овладяване на нови енергии и преди всичко на психическата енергия, използване на многомерността, озарението на духа.“

Днес ще уточним, че вече сме навлезли в епохата на Водолея. Идва времето, когато човечеството все повече ще осъзнава „многомерността на Вселената, чийто видим, материален свят е само една малка частица от нея. Свидетели сме как до вчера еретичните мисли си пробиваха път и днес са във всекидневието.“ Колко факти изписахме в нашия вестник, потвърждаващи тези мисли! Ще споменем само за учудващите примери на зрялост и мъдрост у децата, наречени индигови, кристални. Или за десетките хиляди регистрирани хора „слънцееди“, които с години се хранят само със слънчева енергия и с нищо друго. Или за торсионните полета и ролята на физическия вакуум за тяхното разпространение, трасиращи пътя на нова научна парадигма.

Не забравихме, че здравият дух изисква и здраво тяло. Затова на страниците на вестника централно място намираха и статиите на лекарите от нашия Здравен център „Дар“.

Вестникът беше замислен да не поучава никого, а да буди мисълта на своите читатели, пък и на своите създатели, разбира се. „Идеята на синтеза, интегралното начало, единението ще бъде неговото верую:

единството на страни и народи, на Човека и Вселената, единството на духа и материята.

Колкото и различни да изглеждат религиите, философиите, Изтокът и Западът, техният корен е единен. Убедени сме, че различията не ни противопоставят, а взаимно ни обогатяват.“ Тези думи бяха написани, когато не се обсъждаше дори фантастичната идея за членството на страната ни в Евросъюза, а днес го приемаме като закономерен факт.

Законите на развитието са неумолими. Епохата на тъмната Кали Юга отдавна е отминала, а в набиращата мощ епоха на просветляващата Двапара Юга светът все повече търси духовно познание. Всички вече усещаме, че живеем във времето на стремителни преобразувания. Не успяваме дори да следим бликащата от всякъде езотерична информация, доскоро табу за масовия читател.

Както преди шестнайсет години, така и днес, когато вестникът ни претърпя електронна модификация, нашето верую си остана трайно и непоклатимо:

„В пирамидата на ценностите на върха е Духът.“

И затова, читателю на нашия сайт, „нека заедно търсим отговор на вечните въпроси: кои сме, откъде сме дошли, накъде отиваме? Към човека и неговия духовен свят най-вече ще бъде отправен нашият взор.“

Както и преди шестнайсет години, така и днес. И утре. И след това, докато ни има. И бъдете уверени, уважаеми читатели и посетители на електронното ни издание, че то постоянно ще се обновява и обогатява именно в тази насока. За това се грижи целият ни екип.

Алексей СКВОРЦОВ,
главен редактор на в. „Дар“

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За духа и за душата“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Май 2023 юни 2023 Юли 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.