Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Животни, които лекуват

* От няколко години в лечението на някои пациенти участват активно кучета, маймуни, делфини...  Резултатите са поразителни!

За кучетата водачи на слепи се знае. Но се знае по-малко, че някои животни се използват заради тяхното положително въздействие върху здравето. Те имат най-напред успокоително действие: в действителност присъствието на животно спира стреса на пациент, който приема по-лесно мъчително понякога лечение. Но освен неговото психологично въздействие едно животно може да се превърне в истински медицински помощник и да участва пряко в грижите. Това лечение с животно се извършва в много области: превъзпитание, коронарни болести, аутизъм, инвалидност.

От десетина години се провеждат изследвания, за да се оцени ефикасността на метода. Едно тях се отнасяло за пациенти, болни от рак в последна фаза, на които били поверени животни-компаньони. За няколко дена тяхната употреба на психотропни лекарства спаднала със 73 %.

Рибите: антистрес за хора с високо кръвно налягане

Изследвания са доказали, че съзерцаването на аквариум намалява кръвното налягане и сърдечния ритъм, както при хората с високо кръвно налягане, така и при хора без подобни оплаквания. По тази причина все по-често има аквариуми при зъболекарите и стоматолозите: в действителност наблюдаването на риби, които плуват във водата, премахва стреса на пациентите преди манипулацията.

Кучето: ценен помощник за инвалидите

Владеещо до 50 различни заповеди /донасяне на вещи, отваряне и затваряне на врати, вдигане на телефона и др./, кучето притежава също така удивителната способност да предусеща епилептична криза: тогава то побутва своя господар, за да го накара да легне в хоризонтално положение. Според извършени проучвания в САЩ и Великобритания в тази област нито едно куче не направило диагностична грешка.

Конят: за равновесие и контрол на рефлексите

Приложено за първи път в Скандинавия през 50-те и 60-те години, това лечение с кон било разработено за лекуване на деца, болни от полиомиелит /детски паралич/ или множествена склероза. Съществуват също така лечебни центрове за пациенти, страдащи от психомоторни смущения: благодарение на упражнения с кон се възвръща усещането за равновесие, както и координацията на движенията.

Делфинът: истински терапевт на деца

Марина, 250-килограмов делфин, е най-известният професор в Долфин Рисърч Сентър във Флорида. Нейните ученици? Затворени и бавно развиващи се деца. Реагирайки чрез скокове с премятане на правилните отговори, делфинът увеличава способността за концентрация на децата. При своето пристигане в центъра Джеръми, на 3 години и половина, почти не можел да се изразява. В края на лечението той започнал да говори.

Маймуната капуцин: в услуга на парализираните

Поразително ловка с пръстите на лапите и на краката, тази малка маймуна живее около 40 години. Било установено, че тя оказва неоценима помощ на парализираните хора: добре обучена маймуна може да извърши около 60 задачи за по-малко от петнайсет секунди. Например: да включи телевизора, да дава храна с лъжица или да борави с мини-прахосмукачка.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2022 ноевмври 2022 Декември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.