Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Евангелието на мира

“Ние вярваме, че Човеците са Братя, че природата ни е Майка, и че Бог ни е Баща”

Евангелието на Мира от есеите на аремейски език се съхранява в секретните архиви на Ватикана, а неговият превод на старославянски език се намира в Кралската библиотека на Хабсбургите. Арамейските текстове датират от началото на третото столетие след рождението на Христа. Целите и принципите на есеите, адаптирани към нашето време, са актуални и днес и не се нуждаят от коментар.

 • Ние считаме, че всяко човешко същество усъвършенства себе си чрез разумно използване на най-добрите налични методи за изцеление и развитие.
 • Ние смятаме, че качествата на индивидите определят качеството на обществото и ефиктивността на обществените институции.
 • Ние считаме, че основният дълг на всеки човек към себе си, към обществото и към бъдещето на човечеството е да се самоусъвършенства като основна задача в живота си.
 • Ние смятаме, че всяко постижение е право пропорционално на положените усилия от страна на всеки индивид и работата за самоусъвършенстване неизменно носи щастие.
 • Ние считаме, че най-доброто напътствие в усилията за самоусъвършенстване е изучаването на Природните закони и тяхното спазване.
 • Ние смятаме, че човешката мисъл и воля имат огромна сила и те трябва да бъдат използвани съзнателно в служба на доброто, а това означава в служба на тези сили, които водят Природата към все по-висши форми на проявление.
 • Ние твърдо вярваме, че прогресът е неминуем и победата на красотата над грозотата, на Истината над грешката, на Доброто над егоизма и омразата е неизбежна.
 • Ние считаме, че проявената Любов, братството и сътрудничеството са единствените ефективни методи за обществен прогрес и нищо истинско, красиво или добро не може да бъде постигнато с омраза, отмъщение, партийно разделение или потисничество.
 • Ние вярваме, че Космосът подкрепя всяко искрено усилие да се върши добро, дори когато изглежда, че то е в опозиция, и възможностите за изграждане на едно по-добро бъдеще са толкова многобройни, колкото са човешките характери.
 • Ние смятаме, че като укрепваме доброто, постепенно се освобождаваме от злото.


Как можем да постигнем щастие?

Има два вида удоволствия в живота. Има фалшиви удоволствия, за които трябва да заплатим много висока цена: да пожертваме физическото си здраве и душевния си мир. Без здраве и душевен мир не е възможно да се наслаждаваме на никакви удоволствия. А истинските удоволствия са наши вечни спътници - всички прекрасни гледки, звуци и ухания на Природата: планините, горите, океаните, магията на изгрева и залеза; всички очароващи удоволствия за ума: хубавите книги, хубавата музика, прекрасните произведения на изкуството и още по-неуловимите, но също толкова трайни удоволствия от приятелството и любовта. Програмата за съзидателен живот на мъдрия човек е постепенно да подмени тези фалшиви удоволствия с нашите вечни спътници - хармонията и благородните удоволствия на живота.

Как можем да избегнем фалшивите удоволствия?

Като не допускаме самоексплоатацията, която извършваме всеки път, когато жертваме истинските стойности в живота /нашето здраве, душевен мир, свободното време/ за неща, които са вредни /алкохол, пушене, наркотични вещества, животински храни, захарни изделия и рафинирани продукти и пр./ или излишни /манията за притежание на луксозни предмети, имоти, скъпи дрехи и други разхищения/.

Как можем да подобрим обществото? Като подобрим себе си.

ЗАБЕЛЕЖКА. Редакцията ще продължи да запознава своите читатели с Евангелието на Мира от есеите в неговата част за здравословен живот.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.