Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » Човекът и Вселената

Хармонията в човека и вселената

* Принципът Ин ­ Ян е ключът към Небесното Царство

За този, който знае тенденциите Ин и Ян и може да ги уравновеси, Вселената и живота съставят най-великата школа, която може да съществува. За онези, които не знаят за този принцип - животът е същински ад.

Ин и Ян произхождзат един от друг: студените страни, които са Ин, произвеждат животни Ян. Съответно животните и растенията, обитаващи топлите страни Ян, са Ин. По този начин яйцеклетката, породена от женския пол Ин, е Ян, а сперматозоидът, породен от мъжкия пол Ян, е Ин.

Всички продукти и напитки трябва да бъдат натурални, те не бива да са приготвени по индустриален начин или изкуствено да бъдат обработени. Пазете се от такава храна, като пилета, пуйки, патици, които са били хранени с изкуствена храна. Не внушават доверие и яйцата, получени по подобен начин.

В наши дни много е трудно да се намери вода, сол и дори въздух в естествено състояние. Но когато нашият организъм е добре уравновесен, ние можем да се съпротивляваме на отровите, които се съдържат в тези продукти.

Балансът Ин-Ян се изменя в зависимост от сезона, климата и произхода. Той също така може да бъде променян в значителна степен с помощта на подходяща кулинарна обработка и култура на трапезата. Оттук и важността от начина на приготвяне на храната и начина на хранене.

В древна Япония процесът на хранене се е отнасял към разреда на най-важните церемонии и се е смятал за пораждащ живота и мисълта.

В царството на живота всеки трябва да научи всичко благодарение на собствените си усилия. За това няма специално училище или университет; Вселената - това е вечното училище. Няма учител, защото всеки трябва да се учи от всички, ден и нощ. Особено от силния и коварен враг; без борба човек става плашлив, слаб и глупав.

Джордж ОСАВА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Човекът и Вселената“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.