Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Молитви

Молитвата е най-съкровеното убеждение на душата

Казват, че молитвата представлява най-съкровените и Божествени убеждения на Душата. Но за йогите тя има още по-дълбоко значение. Молитвата, това е връзката между Бога и човека. Молитвата на йогите не се състои единствено от красиво изразени и правилно произнесени думи; молитвата се подсказва от желанието и искреността и се крие в мълчанието, а не в думите.

Всяко искрено, дълбоко желание, родено от човешка радост или печал, е молитва.
Разбирането на йогите за молитвата ясно е изразено в следния разказ:
Едно малко момиченце било огорчено от това, че нейният брат искал да хване птици в капан. Веднъж то се оплакало на баща си; той шеговито му отвърнал: „Помоли се за това на Бога.“

След известно време той забелязал, че момиченцето е много щастливо и го запитал дали се е молило. „Да - отговорило то, - три път се молих: първо, молих Бог да не допуска птиците до капаните, след това се молих капаните да не хванат птиците; накрая стъпках всички капани и ги направих на парчета.“

Най-главното в молитвата е искреността. Силата на молитвата зависи от интензивността на желанието, което я поражда и вдъхновява.

Ако желанието е безкористно, духовно и искрено, човек би могъл да се заобиколи със защитна аура, представляваща непроницаема преграда за всяка сила, която не е добра, не е истинна и не е прекрасна.

Първоначалната представа или идея за молитвата е закодирана още в жертвоприношенията. Човек започва да изказва своите пожелания към Бога посредством церемонии. Той представя една въображаема битка, завършваща с победа, за да знае Той, който вижда това, какво желае човекът. Ако цари глад, хората изобразяват как прибират обилна реколта. Те стигат дотам, че се готвят за осъществяване на своите желания, доказвайки по този начин, че чакат отговор на молитвите си.

Значението на молитвата не е в това да се изкажат на Бога нашите въжделения и молби; и все пак именно те са в основата на всяка една молитва. Бидейки Всемъдър, Бог знае не само какво желаем, но и какво е полезно за нас. Бидейки Всемилостив, Той дава именно онова, което е необходимо за израстването и духовното благо на хората. Затова нашите молби са излишни: ще ни бъде дадено всичко, необходимо за нашето духовно развитие.
Истинското значение на молитвата е да изрази желанието на Душата да свети под лъчите на космическото Съзнание, да изрази частица от Божествената добрина, истина и красота.

Молитвата възвишава съзнанието на човека от материалното към духовното и му дава надежда. Всяка душа е капка в океана на Духа - искра на Вечния огън. Колкото по-духовен става човек, толкова повече той осъзнава това. Осъзнаването ражда в него само желанието да бъде добър, но и съзнанието, че е добър.

Всекидневно отделяйте известно време за молитви и размишления; те са така необходими за духовното развитие, както храната за тялото.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Молитви“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.