Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Шамбала

Човекът има избор

* „Калагия!“ – означава „Ела в Шамбала!“

Сега всеки ден ние се поразяваме от откритията в областта на физиката, от реалността на великия пространствен огън. Когато от висините се дава агни Йога, тогава съвършено искрено можем да се обръщаме към нашите приятели от Азия в името на настъпващата Шамбала. С радостна усмивка ние можем да приветстваме великото бъдеще на мощните енергии. „Последният зов на нашата еволюция е повелителен зов творчество, действие, към съзнателен труд и към подвизи тук, на Земята, без каквото и да е протакане.“

ЕПОХАТА НА ШАМБАЛА

за разлика от останалите епохи, вместо чрез постепенна еволюция, ще настъпи стремително. Традициите на Ведите сочат, че близко е времето, когато новите енергии, най-близко енергиите на Агни – космическия огън, ще се приближат към нашия план и ще създадат нови условия за живот. Брахмачариите в ашрамите на Шри Рамакришна и Свами Вивекананда потвърдиха тези дати и цялата посочена традиция.

Агни Йога, в пълно съгласие с новите проблеми на науката, набелязва знаците на изучаваните стихии и най-фините енергии. Онова, което до неотдавна се наричаше учение за волята и съсредоточеността, Агни Йога го обединява в цяла система за овладяване на обкръжаващите енергии. Чрез разширение на съзнанието и упражняване на организма сред условията на съвременния живот тази

СИНТЕТИЧНА ЙОГА

изгражда щастливо бъдеще на човечеството. Тя казва: не бягайте от живота, развивайте способностите на вашия апарат и ще разберете великото значение на психическата енергия – човешката мисъл и съзнание като възможно най- велики творящи фактори. Йога казва: в нашата самоотверженост и в съзнателно сътрудничество ще се стремим към еволюцията. Но, изследвайки всичките ни възможности, преди всичко да разберем радостта от труда, мъжеството и отговорността. Обръщайки се с практически формули към всичките страни на живота, Йога сочи колко близко са от нас стихиите, и най-разпространената от тях – огъня. Йога се обръща към лекаря така: „Кажете на лекаря: можеш да изучаваш феномените на пробуждащите се огньове. Още повече това явление е важно, че при развитието на центровете човечеството ще усеща непознати симптоми, които невежествената наука ще отнася към най-несъответни заболявания. Затова своевременно да се каже за наблюденията на огъня на живота.“ Не проказата, не старите форми на чумата, не холерата са страшни – за тях има предохранителни мерки. Ала трябва да се замислим за новите врагове, създадени от съвременния живот. Всяка енергия, приведена в действие, поражда инерция, затова

ПСИХИЧНАТА ЕНЕРГИЯ

продължава своето въздействие по инерция, даже продължително. Може мисълта вече да е видоизменена, но следствието от миналата пратка въпреки всичко ще пронизва пространството.

Всичко казано за психическата енергия се отнася и към всяко действие. Като пример на жизнените указания на Агни Йога може да се посочи мястото за последователността на нервните центрове. Сочейки, че Кундалини, като център, отвеждащ в самадхи, в по-нататъшната еволюция ще отстъпи място на друг център около сърцето. Този център се нарича Чаша и е мястото на манаса – съсредоточието на чувстването. При разширението на съзнанието чувстването води към действие, което е главното отличие на бъдещата еволюция. Центърът на третото око действа в съчетание с Чашата и Кундалини. Тази триада по най-добър начин характеризира действеното начало на близката епоха.

От дълбините на Азия се чува звънтяща струна на свещения зов:

„Калагия!“ Това означава: „Ела в Шамбала!“

Николай РЬОРИХ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Шамбала“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.