Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Природна медицина

Природна медицина » Очистване на организма

Пречистване на черния дроб – из опита на „Дар“

Първи случай

След пълния цикъл на очистване на дебелото черво с помощта на клизми с прясна и преварена урина започнах подготовката за пречистването на черния дроб и жлъчния мехур. Една седмица преди пълнолунието спрях продуктите от животински произход – яйца, мляко, сирене, кашкавал и др. – и преминах на растителна храна. Закупих кисели ябълки и червено цвекло и три дни преди пълнолунието освен вегетарианска храна периодично приемах сок от ябълките и цвеклото в съотношение 4:1, като количеството беше приятно за пиене. Също в тези подготвителни дни веднъж дневно правех очистителна клизма със 150-200 мл преварена урина. Случи се така, че се наложи самата процедура да отложа с един ден. Сутринта отново пих сок от ябълки и цвекло, направих лек обяд и към 19 часа започнах приема на зехтин и прясно изцеден лимонов сок: глътка зехтин и веднага след това глътка лимон и така на всеки 10-15 мин., докато успях да погълна 200 г зехтин и толкова лимонов сок. До към 22 часа непрекъснато държах грейка в областта на дясното подребрие. Около 22,30 часа си легнах без никакви особени усещания.

На сутринта към 8,30 часа получих позив за освобождаване на дебелото черво. И тогава видях какво „богатство“ се беше отделило от собствения ми черен дроб и жлъчния мехур – множество билирубинови камъчета /зелени, подобни на пластелинови топчета/, имаше 5-6 големи камъка, формирани от голям брой дребни билирубинови камъчета, слепени помежду си. Имаше и дребни холестеринови камъчета, но много ситни, а така също и бели на цвят парчета мъртва лигавица, слузести тъмни материи и др.

След пречистването на черния дроб вкусът на храната, самочувствието ми станаха съвсем други и то само в положителна посока, мисълта се проясни - състояние, което трудно може да се опише, ако човек сам не го преживее.

И все пак имаше още какво да се желае. Отчетох като пропуск в предварителната подготовка малкия брой загряващи процедури /топла вана или поставяне на краката в леген с топла вода и пиене на горещ чай, поставяне на грейка в областта на черния дроб/.

При следващото очистванена черния дроб ще опитам варианта да смеся зехтина и лимоновия сок в една бутилка – мисля, че така по-добре ще се приема мазнината.

Какво мога да дам като съвет? Количеството на зехтин и лимонов сок, на сок от ябълки и червено цвекло трябва да бъде според индивидуалните възможности на всеки човек. Например при пиенето на зехтин и лимонов сок на човек може да му се догади и след изпиването на 50 грама от едното и другото. Спрете дотук, а на следващия ден повторете процедурата. Някои, за да свикнат към непривичния вкус на зехтина, седмица-две или повече преди процедурата всяка сутрин пият по една чаена лъжичка зехтин и лимонов сок. Пречистването на черния дроб при някои може да се прояви и като повръщане.

Много добре е на сутринта след процедурата /на петия ден/ след изхождането да се направи още една уринова клизма и да се изпие още една порция сок от ябълки и цвекло – те ще доочистят черния дроб. Чак след очистването на дебелото черво и черния дроб може да се пристъпи към очистване на лимфата, бъбреците, ставите. Шлаките, изхвърлени от тези места, съдействат на тялото да започне да функционира според природните закони.

Всеки желаещ да възстанови своето здраве чрез очистване на тялото, да приложи билколечение, да започне рационално да се храни или да се подложи на дозирано гладолечение може да получи точни указнания от лекарите природолечители в Здравен център „Дар“. Отлагането на лечебните процедури само може да усложни здравословното състояние на болния

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Втори случай

За черния дроб знаех, че играе ролята на причиствателна станция. Белтъчната, въглехидратната, мастната, витаминозната, хормоналната обмяна са тясно свързани с неговата функция. Оттук и голямото значение на състоянието му за нашето здраве.

Към самото очистване пристъпих с голямо вълнение по две причини:

  • защото го правех за първи път;
  • защото отчитах неговата изключителна важност.

Три вечери поред преди пълнолунието слагах краката си в леген с топла вода и грейка в областта на дясното подребрие. Тези дни минах само на растителна храна и сок от кисели ябълки и червено цвекло.

В деня на пълнолунието продължих да пия от сока – колкото повече, толкова по-добре, но без насилие. В деня на пълнолунието в 19,30 часа започнах пиенето на глътки през 15 минути на предварително приготвения лимонов сок и зехтин, затоплени на водна баня. За себе си определих количеството – по 100 грама от двете течности. Към 22 часа ги изпих и свалих грейката, поставена в 17,30 часа върху дясното подребрие. И си легнах.

На сутринта след клизма последваха три позива за изпразване на дебелото черво.

Картината: множество билирубинови камъни, стара жлъчка, пресована слуз. Изпитах чувство на голямо облекчение и задоволство, че всичко това е вече вън от мен и че процедурата премина толкова успешно.

До обяд изпих още 500 г сок, за да промие допълнително черния дроб. Храната за деня ми беше каша от царевичен грис.

На следващата сутрин всяка клетка от моя организъм благодареше, че до нея вече достига по-чиста кръв, носеща храна и живот. Трудно е да опиша моето възторжено състояние и изпитаното чувство на лекота и освободеност – с една дума, почувствах се щастлива.

Росица ИВАНОВА

 

Трети случай

По повод процедурата по очистването на черния дроб в периода на мартенското пълнолуние бих искала да споделя наблюденията си върху един случай.

Това е наша пациентка, която от години води природосъобразен начин на живот. Тя вече беше правила предишната година очистване на черния дроб и сега беше решила да повтори процедурата. Започна подготовката, но имаше някои здравословни проблеми, а също и непрекъснато безпокойство от страна на близките й. Колебаеше се дали да продължи подготовката или да спре.

След прегледа с ирисова диагностика се установи много добро изчистване на дебелото черво, но доста натрупано напрежение във вегетативната нервна система в съчетание с лек хормонален дисбаланс. Уверих пациентката, че може да продължи с процедурата по почистване на дебелото черво, като коригирахме количеството на преварената урина и броя на клизмите. Съображението беше, че времето за процедури бе непосредствено след менструацията и по-голямото количество и честотата на клизмите дразнеше матката и можеше да провокира повторно кървене.

Държехме връзка всеки ден по телефона, за да следим състоянието й и да проведем процедурата с абсолютна убеденост и вяра в добрия изход на тази “безкръвна операция”.

Очистването бе извършено в петък, а в понеделник в кабинета влезе една усмихната жена със свежо, румено лице, сияещо от добрия резултат. Изчистила бе около 60 зелени меки камъчета от черния дроб /през миналата година те бяха тъмнозелени и твърди/.

Независимо че бе провела вече второ очистване, отделената шлака не беше малко.

Пациентката беше окуражена от успешния опит и бе твърдо решена да направи следващото очистване през април, в деня на пълнолунието. Помогна й силната вяра в успеха и волята да спазва всички правила.

Като лекар бих посъветвала всеки, който реши да направи тази процедура, да се посъветва с лекар, който да изключи противопоказанията за нея, както и да следи очистването на организма. Самият пациент да бъде много добре запознат с принципите на природосъбразния начин на живот и подробностите по самото провеждане на очистителните процедури.

Д-р Мариана АНГЕЛЧЕВА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Очистване на организма“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.