Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За семейството

За семейството » За вас, жени!

Изчервяването – този дискретен чар

За околните изчервяването или руменината на бузите е нещо чаровно и миловидно. Но за потърпевшия, а най-често той е от женски пол, нещата приличат по-скоро на срамно излагане. Много момичета и жени възприемат румените бузи при най-малкото притеснение за истински недъг, форма на инвалидност, която крещящо изплува в делника, при любовна сцена или професионален спор. И всяка една от тях задължително си повтаря наум: „Дано по-скоро премине!“ Обаче се получава обратен ефект. Защото колкото повече околните забелязват тази промяна в цвета, толкова по-интензивна и неконтролируема става тя.

Според направени изследвания изчервяването е фамилна черта, Като тя се предава от майка на дъщеря и т. н.

Руменина или просто зачервяване се появява по лицето, общо или на петна, но се разпростира по врата и дори по деколтето. Изчервяването се дължи на разширяване на кръвните капиляри, тясно зависими от стабилността на нервната система и преди всичко на психиката. Това е един вид „емоционално изпразване“, израз на силно изживяваме, смущение, притеснение, конфузия.

Изчервяват се преди всичко хората на вътрешния стрес, срамежливите, плашливите, неуверените, въпреки че същите тези хора външно може да са много смели и напористи .
Младите момичета изразяват свенливостта си с изчервяването. А към това често се прибавят и други симптоми на дискомфорт: сърбеж, свръхизпотяване, сърцебиене, дихателни и стомашни смущения, виене на свят.

Най-лошото е, че обикновено най-баналните и глупави неща ги изкарват извън релси. Изчервяват се обаче най-силно, когато причината е свързана с интимния живот: любов, секс, полово желание, откъдето идва и чувството на срам.

И все пак медиците твърдят, че изчервяването е преходно явление, което обикновено изчезва с пубертета. Но ако ви гони цял живот, освен наследственост то издава и крехкост на психиката. Може да имате железен характер, но прекалено дълбоко да изживявате нещата вътрешно.

Опасността от изчервяваме може да се превърне и в мания или фобия от пламваме на лицето и бузите.

Може да преодолеете това състояние, като се опитате да намалите стресовите ситуации в живота си. Колкото до околните, нашият съвет е: ако искате да помогнете на изчервяващите се, направете така, сякаш не забелязвате тяхната руменина. Това ще бъде най-голямата услуга, която ща, им направите.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, жени!“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.