Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Нервна система » Други

Причини за епилепсията

* Паразитите, битовата химия, изкуствените добавки в храната провокират заболяването

Епилепсията винаги е предизвикана от личинките на аскаридите в мозъка. За тях това е обичайното място. Те могат да циркулират в кръвта между стомаха и белите дробове. Яйцата на аскаридите могат да бъдат установени в изпражненията на животни: кучета, котки, коне, прасета. Изпражненията изсъхват, смесват се с прахта, но по-голямата им част остава в земята. Децата, които си играят в прахта или пясъка, непременно се заразяват с яйцата на аскаридите. В стомаха се излюпват личинки, които първоначално проникват в белите дробове. Понякога децата безпричинно кашлят – тогава трябва да се проверят за наличието им в организма на аскариди.

Аскаридите не идват сами. Те въвеждат в организма свои вируси и бактерии. Една от тези бактерии са сапрофитите. Те се нуждаят от стопанин, каквито са аскаридите, за да бъдат независими от кислорода.

Вероятно сапрофитите попадат в мозъка заедно с личинките на аскаридите. Сапрофитите са достатъчно големи, за да съдържат на свой ред хиляди вируси. Двата най-разпространени вируса, свързани с аскаридите, са вирусите Кохсаки В1 и В4. Вероятно

причината за епилепсията се крие в токсините на личинките на аскаридите или на сапрофитите или на вирусите Кохсаки В1 и В4.

Ако всички те бъдат унищожени, ще бъде прекъсната най-важната верига в развитието на епилепсията.

Мозъкът сам се бори, но паразитите са твърде големи и в резултат се образува възпаление.

В случаите с епилепсия освен това се наблюдава присъствието в мозъка на голямо количество стоматологични метали – от пломбите, коронките. За да бъде излекувана възпалената зона, всички метални пломби трябва да бъдат заменени с пластмасови.

Други токсини, които проникват във възпаления мозък, са: ванадий /от просмукване на битовия газ/; поливинилхлорид /нови килими, нови дрехи/; титан /пудра/; цирконий /дезодорант/; азбест /апарати за сушене на косата/; олово /от замърсена вода/.

Очистването на дома от тези вещества са първата крачка към оздравяването.

Още в мозъка се натрупват различни разтворители, особено толуол и ксилол. Те се съдържат в боите и в газираните напитки. Затова болният от епилепсия не бива да пие напитки от магазина.

Съществуват и други дразнители. Например хранителните гъбички, главнята /по житните растения/ също винаги се наблюдават при заболяването с епилепсия. Възможно е само тя да я предизвиква. Та нали епилепсията е твърде древна болест и е съществувала много преди да се появят химикалите и разтворителите.

Глутаматът на мононатрия /вид хранителна добавка/ никога не бива да се приема с храната. Глутаминовата киселина /аминокиселина/ е натурална sсъставка на протеина в нашата храна. И глутаматът на мононатрия също е безвреден. Но глутаматът на мононатрия не е натурален и болният от епилепсия, както и всички останали, не бива да го използват. Същото важи за хранителите консерванти. Коварен възбудител на епилепсията е абсолютно натуралното вещество – малвинът. Той е натурален оцветител, намиращ се в гроздето, ягодите, сливите, черното френско грозде. Откажете се и от яйцата и кокошките, защото и те съдържат малвин.

Очистването на околната среда /дома/ и вътрешната среда от паразити, токсични метали и химически вещества, натуралното хранене са важни предпоставки за лечението на тази коварна болест.

Д-р Хулда КЛАРК

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.