Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Нервна система » Други

Причини за епилепсията

* Паразитите, битовата химия, изкуствените добавки в храната провокират заболяването

Епилепсията винаги е предизвикана от личинките на аскаридите в мозъка. За тях това е обичайното място. Те могат да циркулират в кръвта между стомаха и белите дробове. Яйцата на аскаридите могат да бъдат установени в изпражненията на животни: кучета, котки, коне, прасета. Изпражненията изсъхват, смесват се с прахта, но по-голямата им част остава в земята. Децата, които си играят в прахта или пясъка, непременно се заразяват с яйцата на аскаридите. В стомаха се излюпват личинки, които първоначално проникват в белите дробове. Понякога децата безпричинно кашлят – тогава трябва да се проверят за наличието им в организма на аскариди.

Аскаридите не идват сами. Те въвеждат в организма свои вируси и бактерии. Една от тези бактерии са сапрофитите. Те се нуждаят от стопанин, каквито са аскаридите, за да бъдат независими от кислорода.

Вероятно сапрофитите попадат в мозъка заедно с личинките на аскаридите. Сапрофитите са достатъчно големи, за да съдържат на свой ред хиляди вируси. Двата най-разпространени вируса, свързани с аскаридите, са вирусите Кохсаки В1 и В4. Вероятно

причината за епилепсията се крие в токсините на личинките на аскаридите или на сапрофитите или на вирусите Кохсаки В1 и В4.

Ако всички те бъдат унищожени, ще бъде прекъсната най-важната верига в развитието на епилепсията.

Мозъкът сам се бори, но паразитите са твърде големи и в резултат се образува възпаление.

В случаите с епилепсия освен това се наблюдава присъствието в мозъка на голямо количество стоматологични метали – от пломбите, коронките. За да бъде излекувана възпалената зона, всички метални пломби трябва да бъдат заменени с пластмасови.

Други токсини, които проникват във възпаления мозък, са: ванадий /от просмукване на битовия газ/; поливинилхлорид /нови килими, нови дрехи/; титан /пудра/; цирконий /дезодорант/; азбест /апарати за сушене на косата/; олово /от замърсена вода/.

Очистването на дома от тези вещества са първата крачка към оздравяването.

Още в мозъка се натрупват различни разтворители, особено толуол и ксилол. Те се съдържат в боите и в газираните напитки. Затова болният от епилепсия не бива да пие напитки от магазина.

Съществуват и други дразнители. Например хранителните гъбички, главнята /по житните растения/ също винаги се наблюдават при заболяването с епилепсия. Възможно е само тя да я предизвиква. Та нали епилепсията е твърде древна болест и е съществувала много преди да се появят химикалите и разтворителите.

Глутаматът на мононатрия /вид хранителна добавка/ никога не бива да се приема с храната. Глутаминовата киселина /аминокиселина/ е натурална sсъставка на протеина в нашата храна. И глутаматът на мононатрия също е безвреден. Но глутаматът на мононатрия не е натурален и болният от епилепсия, както и всички останали, не бива да го използват. Същото важи за хранителите консерванти. Коварен възбудител на епилепсията е абсолютно натуралното вещество – малвинът. Той е натурален оцветител, намиращ се в гроздето, ягодите, сливите, черното френско грозде. Откажете се и от яйцата и кокошките, защото и те съдържат малвин.

Очистването на околната среда /дома/ и вътрешната среда от паразити, токсични метали и химически вещества, натуралното хранене са важни предпоставки за лечението на тази коварна болест.

Д-р Хулда КЛАРК

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.