Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Други

Най-често срещаните инфекции

Най-разпространените инфекции не носят страшни имена от типа на черната шарка, сипаницата или червената чума. Абсурдно е, но най-опасните зарази в борбата за 1-вото място отстъпват място на зловредните дреболии, които не убиват жертвите си, а ги оставят живи. Ето някои от тях.

Херпес

Това е една от най-разпространените вирусни инфекции. От нея са заразени 90 на сто от жителите на планетата. Около 20 на сто от носителите имат симптоми на заболяването. При останалите инфекцията протича в скрита форма.

Характерни симптоми: Мехури по кожата.

С какво ви застрашава: Мнението на лекарите се колебае. Според тях херпес е от „естествен съжител на човека“ до „причинителя на всички болести“ – рак, СПИН, безплодие, маниакално-депресивна психоза и инфаркт.

Как да се предпазите: Херпесът се предава по почти всички известни начини, включително и по въздушно-капков път. Можете да се заразите от общите домашни съдове и при ръкуване. За да се предпазите, поддържайте имунната си система в добра форма: колкото е по-силна, толкова по-малки са шансовете херпесът да се прояви. Той става особено опасен, когато вирусът се активизира, затова лекарите препоръчват:

  • Ако се появи мехур на устните на някой от семейството, отделете приборите му. Не се целувайте с него, докато не оздравее.
  • Не пипайте пъпките, а след контакт със заразеното място измийте добре ръцете си. Опасно е пренасянето на вируса в очите.
  • Избягвайте половите контакти /дори с презерватив/, ако у един от партньорите гениталният херпес се е обострил.

Цитомегаловирус

Цитомегаловирусът е сходен с херпеса си приличат, тъй като са от едно семейство. Той също се намира в организма и не винаги се проявява. Ако се появи, се предава чрез течности: слюнка, урина, сперма, дори чрез сълзи. Според статистиката почти половината от хората между 30 и 40 години са вирусоносители, а при 50-годишните процентът нараства до 100.

Характерни симптоми: Отделяне на секрети от главичката на пениса, налепи в устата, общо неразположение, болки в главата, слабост, прилошаване.

С какво ви застрашава: За хората със силна имунна система вирусът не е опасен, но при имунна недостатъчност може да доведе до смърт. Инфекцията предизвиква общо заболяване /мононуклеоза, обща цитомегалия/ или може да порази отделни органи: черен дроб, бели дробове, главен мозък, пикочни канали и т.н.

Как да се предпазите: Преди всичко засилете имунитета си, тъй като той е единственото ви оръжие срещу агресора. Ползвайте презервативи и съдове за еднократна употреба.

Грип

Вирусът на грипа се различава по умението си да се променя. Всяка година той мутира. Веднъж на 30-40 години вирусът на грипа силно мутира и става особено опасен. Това води до епидемия, която обхваща планетата и взема много жертви.

Характерни симптоми: Висока температура, потене, слабост, ставни и мускулни болки, болки в главата, суха болезнена кашлица, хрема, разстройство на стомаха.

С какво ви застрашава: Грипът не е толкова опасен, колкото неговите усложнения.

Как да се предпазите: Водете природосъобразен живот. Подлагайте се на диета, лишена от храни с животински произход.

Риновирус

На риновирусната инфекция се дължат 20-25 на сто от респираторните заболявания. Има около 100 вида риновируси и антителата за тях са различни. Риновирусите проникват чрез дихателните пътища в носоглътката, в трахеята и бронхите.

Характерни симптоми: Хрема, кашлица, слаба температура, болки в главата и гърлото, отслабване на слуха, загуба на вкус.

С какво ви застрашава: Тази инфекция може да продължи от 7 до 14 дни, през което носът ви да е зачервен непрекъснато.

Как да се предпазите: Стойте далеч от тези, които са заразени с тази инфекция.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.