Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Опорно-двигателна система » Артрит

Артритът се причинява от потискане

Колектив от изследователи в Лондонската Уестминстерска болница открили, че хора с ревматоиден артрит получават първия пристъп на болестта след голямо премеждие в живота, като загуба на близък човек, развод или загубване на работа. Като търсят възможен психосоматичен фактор за ревматоидния артрит, изследователите установяват, че пациентите често произхождат от фамилии, където майката е била тиранична фигура.

По-нататъшни наблюдения установили, че често пациенти, страдащи от артрит, особено от ревматоиден артрит, са били в отношения със силни и доминиращи партньори. Имало е много неща в живота, които те по различно време са искали да направят, но винаги чувствали спънка от страна на своя партньор.

Някак си символично артритът, който втвърдява ставите и ограничава движението, е препятствал и напредъка, който те са искали да постигнат. В резултат те са по-склонни да обвиняват болестта, отколкото своите партньори за потискане на личните им стремежи.
Оказало се, че свръхсилните партньори имат принос и за друг сериозен проблем – паркинсоновата болест. Тук изглежда често силното чувство за страх действа като ускоряващ фактор.

Наблюдавани са и други зависимости между емоционалните преживявания и различните заболявания. Например, връзката между потиснатия гняв и алергиите.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Артрит“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.