Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Детски болести » Други

Тикове при децата

* Ако детето ви има тик, не му се карайте
* Тиковете при децата не се побеждават с воля

Тиковете обичайно се появяват в детска възраст. Те са по-чести при момчетата и в по-голямата си част са преходни, макар че в отделни случаи могат да се запазят за цял живот.

Ако забележите, че детето ви смръщва вежди, подсмърча, бръчка си челото, не бързайте да му се карате. Това може да са първите признаци на заболяване.

Симптоми

Наблюдавайте внимателно детето си. Ако то:

  • започва да се криви безпричинно, да мига, да мръщи вежди, нос;
  • ако постоянно покашля, всмърква с нос въздух, ако се разплаква или дъвче устните си;
  • ако отвреме-навреме жестикулира с ръце, сякаш да си махне дрехите, ако закопчава копчетата си, поздравява непознати,

тогава е най-добре да го заведете при лекар природолечител в Здравен център „Дар“, защото има голяма вероятност то да има тик.

Видове тикове

Тиковете могат да бъдат обикновени, сложни и генерализирани. Класическият пример за обикновен тик е замижаването.

При сложния тик непроизволните движения се сменят едно след друго, прекъсват и се възобновяват отново. Неочаквано, без повод, на лицето се появява изражение на страх, радост, уплаха.
Генерализираният тик /болест на Жил дьо ла Туре/ се разпространява на практика по всички мускули на лицето и горната половина на тялото. При него тиковете са съпътствани от сумтене или неволева реч, понякога под формата на неприлични изрази.

Причини

Обикновените и сложните тикове могат да бъдат провокирани от нервен стрес, депресия, конфликтна обстановка в къщи, в училището. Преумората и силната уплаха също могат да бъдат причина за появата на тик. Последните изследвания на учените се насочват към извода, че повечето от генерализираните тикове имат връзка с гена и се предават по наследство.

Стресът в семейна среда е един от най-важните отключващи фактори за появата на тик при децата. Поведението на родителите в този случай е от решаващо значение. От тях зависи най-напред детето да не стига до състояние, което застрашава здравето му. Но често домашните кавги се стоварват върху детето с цялата си острота. То обича и двамата си родители и се разкъсва между двете посоки на тази обич. Малко е, за да разбере, че понякога думите са отдушник; че който не успява да се овладее от натрупаното напрежение, да премълчи, стига до тази реакция да покрещи. В резултат детето остава в ъгъла на самотното си преживяване, което се изразява чрез формирането на някакъв тик.

Лечение

И така, детето вече има тик. Помнете, че с този тик не можете да се справите чрез воля. Не викайте на детето. Потърсете причината за болестта и я отстранете.

Непременно обяснете на учителите, на роднините, на приятелите, че неадекватното поведение на детето не е повод за ирония и забележки.

Не си позволявайте самолечение. Има много ефикасни методи за лечение на болестта, но това трябва да стане под ръководството на лекар природолечител, тъй като всеки случай е спицифичен и изисква специфичен подход.

Като цяло обаче, най-важното нещо, което трябва да бъде направено, е да се укрепи нервната система на детето с помощта на психотерапия, билколечение, правилна диета, режим на работа и почивка, подсигуряване на спокойна семейна среда. Ще бъде чудесно, ако то бъде записано на някакъв вид спорт като плуване или тенис или ако бъде насърчено да се занимава с артистична дейност като рисуване или занимание с музика.
Правете му чайове от маточина или джоджен, те имат успокояващ ефект и укрепват нервната система.

Подберете цветовете за детската стая и за облеклото на детето. Психолозите смятат, че определена цветна гама помага на детето с тик: лилавото, бледозеленото и небесносиньото трябва да преобладават в спалното бельо, в играчките, в пешкира, в пердетата; дори цветята на перваза в детската стая могат да бъдат съобразени с това изискване на специалистите.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.