Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Йога

Йога » Агни Йога

Съвети за здравето

  1. Валерианът /коренът на билката/ се отнася към категорията на жизнедателите и неговото значение се сравнява със значението на кръвта в организма. Той се разглежда като кръв на растителното царство. Той трябва да се приема всекидневно, като се разглежда наравно с храната. Най-добре е да се приема като запарка – 1 лъжичка ситно смляна дрога на чаша вряла вода. Пие се веднъж или два пъти на ден. Може да се използва и тинктура като дозата е от 10 до 25-30 капки.
  2. Имайте предвид, че всякакъв вид наркотици са несъвместими с Агни Йога. Също съвършено пагубно е тютюнопушенето и злоупотребата със спиртни напитки.
  3. Кедровата и другите смоли, например на евкалипта, са продукт на психичната енергия на дърветата и оттук произтичат нейните целебни и незаменими свойства – укрепващи, очистителни, заздравяващи и пр. Знаейки същността, всеки може да й намери най-доброто приложение. Най-добрата смола е от сибирските кедри. Очистената смола или нейното масло може да се използва и вътрешно, дозата е от пет капки и нагоре.
    Еманацията на хвойните дървета е незаменима. Те натрупват жизнеспособност, кондензиран запас от прана. Затова е полезно в дома си да имате малки хвойни дръвчета /бонсай/ или да се разпръскват различни есенции на смоли. По този начин се очиства атмосферата от нежелателни същности, които в голямо количество се подвизават около човешките аури. За тази цел също е полезна и есенцията на ментата.
  4. Следва да се пази темето от непосредственото въздействие на слънчевите лъчи. Затова на изток събират косите си във вид на кок на темето. Освен с горещината си слънчевите лъчи въздействат и със своя химизъм, който в периодите на слънчевите изригвания е вредоносен и пагубен. Въобще при разкриването на центровете /чакрите/ не се препоръчват също прекалените физически натоварвания, като спорта.
  5. Обърнете най-сериозно внимание на нервните центрове, неосъзнатото, частично разкриване на които е съпроводено с всичките симптоми на туберкулозата, астмата, ревматизма и други заболявания. Така един от най важните центрове, слънчевият сплит, съвършено не е изучен. А той дава множество болезнени усещания при напредването в йога.
  6. Избягвайте всякаква магия и псевдо-окултизма! Без правилното развитие и разширяване на съзнанието всички предлагани рецепти за манипулиране с астралното тяло, извикване на духове и прочее явления могат да се окажат животозастрашаващи. Утвърдете се по пътя на духовното усъвършенстване и истинското научно изследване.

В заключение ще напомня за неотложното осъзнаване на настъпващия Нов Вeк. Огнените енергии в страхотно напрежение са устремени към Земята, и неосъзнати и неизползвани, те могат да предизвикат разрушителни земетресения и други космически пертурбации. А също така войни, революции и нови епидемии.

Из „Писма“ на Елена Рьорих

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Агни Йога “

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.