Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Биоритмология

Биоритми и здраве

* Музиката на живото тяло е динамична и се подчинява на ритмите в нас и космоса

Тялото се поддържа в равновесие от сложни цикли и ритми. Тези биоритми са свързващото звено между нас и общите ритми в природата. Живеейки в хармония с телесните ритми, вие преодолявате ентропията, а противопоставянето им я усилва, което води до заболяване.

Биоритмите имат непосредствено медицинско приложение. Например температурата на тялото, хормоните, кръвното налягане и пр. през деня имат различна цикличност и си взаимодействат с месечните цикли. Знае се, че

ревматоидният артрит причинява най-големи болки сутрин,

когато равнището на естествените обезболяващи в човешкото тяло са най-малко. Кръвното налягане стига своя апогей и равнището на адреналина достига своя максимум сутрин и това обяснява факта, че повечето инфаркти се случват около 9 часа.

Една от причините за успеха на природолечението се крие в това, че то отчита индивидуалните особености и ги хармонизира с природните ритми: денонощни, месечни /лунни/, годишни. Официалната медицина напоследък също открива и отчита различни закономерности, свързани с биоритмите.

Американският лекар д-р Халберг направи интересни открития за съчетаване на хирургията и химиотерапията. Например жените, които са били оперирани от рак на млечната жлеза седмица преди месечния им цикъл, имат 4 пъти повече лош шанс да получат рецидив със смъртен изход в близките 10 години. За разлика от оперираните между 7-я и 20-я ден от своя цикъл. /Това откритие е било направено в хода на изследванията в Албанския медицински център в Ню Йорк./ Учените смятат, че хормоните, които се активизират в женския организъм по време на месечния им цикъл, подтискат имунната система. В средата на цикъла обаче клетките на имунната система са силни и

могат да поразят раковите клетки, недокоснати от скалпела на хирурга.

Изследователите на Тексаския университет в Хюстън вече извършват терапия, отчитайки времето и биоритмите на човека, което помага на пациентите с рак на пикочния мехур, задстомашната жлеза и дебелото черво. Отчитайки, че дейността на раковите клетки се отличава от тази на здравите, те дават лекарствата когато раковите клетки са активни, а нормалните – не. По този начин дозировката на лекарствата значително намалява и се избягват отравянията.

Организмът на човека постоянно се поклаща върху вълните на равновесието и дисбаланса ту нагоре, ту надолу. Десетки различни функции на организма се нарушават всяка секунда. Така че моментното еднократно отчитане на стойностите, например на кръвното налягане, е далеч от цялата истина за здравословно състояние. Всички данни танцуват около точките на своето равновесие, създавайки неподражаемата музика на живото тяло.

Д-р Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Биоритмология“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Февруари 2023 март 2023 Април 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.