Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Полова система » Менструални смущения

Менструални смущения и тумори на матката и яйчниците

Напоследък се завишава процентът на менструалните смущения, дължащи се на доброкачествени и злокачествени тумори на матката и яйчниците. В този смисъл нараства ролята на профилактичните гинекологични прегледи за тяхното ранно откриване и своевременно лечение. В Здравен център “Дар”, с помощта на ирисовата диагностика, са били откривани нееднократно такива заболявания в техния дремещ, безсимптомен стадий. Лечението на злокачествените тумори е винаги оперативно, а във възстановителния стадий нашите пациентки се доверяват на природните средства, за да стабилизират и укрепят своя организъм.

Миоматозните възли са доброкачествени тумори на матката. Те предизвикват удължена и по-обилна менструация /менорагия/ или извънместруално кървене /метрорагия/. Те имат знак в ириса. Успешно се лекуват със средствата на природната медицина под контрола на периодични ехографски изследвания. При твърде големи, множествени или неподдаващи се на лечение миоматозни възли, се препоръчва оперативно лечение.

Съвременната жена е поела волю-неволю върху себе си товара на много житейски проблеми. Всеотдайна по природа и затова лесно уязвима, тя често е обект на стреса, една от главните причини за менструалните разстройства.

В този смисъл в лечебната практика на Здравен център “Дар” все повече се утвърждават психогиената и психопрофилактиката на стреса чрез промяна в начина на мислене на нашите пациентки. Психическото здраве обуславя физическото. А за психиката няма нищо по-здравословно от позитивното мислене. Да го култивирате, да го превърнете в траен навик е пътят към постигане на душевно равновесие. Днес това е желанието на все повече жени, на които собственото здраве не им е безралично.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Менструални смущения“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Май 2022 юни 2022 Юли 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.