Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Световните авторитети за рака

Пааво Айрола за рака – причините

Пааво Айрола е световно признат диетолог, привърженик на природната медицина, учител и автор, ръководител на годишни образователни семинари в тази област.

Ето какво Пааво Айрола споделя за рака:

„Обикновеният човек, доктор или учен в тази страна все още вярват, че причинителите на рака са неизвестни. Харчат се милиарди долари за изследвания, насочени главно към откриване на вируса на рака.

Все пак аз смея да твърдя пред вас и пред целия свят, че знам точно какви са причините за тази болест, защото твърденията ми се базират на 100 процента доказани научни факти.

Ще изброя някои от доказаните причинители на рак, добре известни както на вас, така и на всеки изследовател в тази област.

 • Прекаленото пушене. Известно е, без сянка на съмнение, че прекаленото пушене причинява рак на белите дробове и дихателните органи, стомаха, половата система, устните и устната кухина.
 • Слънцето. Прекаленото излагане на слънчевите ултравиолетови лъчи може да причини рак на кожата при някои хора.
 • Механични, физически и химически дразнения. Продължителното дразнене на кожата или лигавицата може да причини рак: лулата на пушача, иглата на шивача, неправилно подредените зъби, честата употреба на горещи напитки, лекарствата, различните химикали дразненето на пъпки и бавно заздравяващи рани и пр.
 • Диетилстилбестрол. Това е изкуствен полов хормон, широко използван в хранителната промишленост. Установено е, че 85 на сто от месото в САЩ съдържа опасни остатъци от диетистилбестрол. Това е причината, поради която много страни отказват да внасят американско месо. Диетилстилбестролът е несъмнено предразполагащ фактор при рака на матката, гърдата и на други репродуктивни органи.
 • Циклин. Изкуствен подсладител в хранителната промишленост, в производството на бутилирани напитки. Предизвиква рак на стомаха и на други храносмилателни органи. Предполага се, че и през идните десетилетия ще продължава да се развива рак на тези органи като следствие на многогодишната употреба на циклин.
 • Захарин. Надеждни тестове върху животни, проведени от изследователския екип на Университета в Уисконсин показаха, че захаринът причинява рак на пикочния мехур и матката. В същото време в момента всяка година в САЩ се използват повече от 2,5 милиона килограма захарин.
 • Нитрозамини. Научно е доказано, че нитрозамините причиняват рак на черния дроб, стомаха, мозъка, пикочния мехур, бъбреците и на други органи. Те се образуват в организма от нитрити и нитрати, химични консерванти и оцветители, често използвани днес, особено в обработените месни продукти, при употребата на вода и продукти, поразени от селскостопанските изкуствени торове, съдържащи нитрати.
 • Хексахлорофен. Съставка на много козметични средства, сапуни и дезодоранти. Широко се употребява в родилните, както и в други отделения на болниците. Предизвиква увреждания на мозъка и ракови обрузавания.
 • Смог. Той покрива много съвременни градове и промишлени центрове и никой от нас не може да избегне ракопричиняващия му ефект, особено на белите дробове и останалите дихателни органи.
 • Оцветители от въглищен катран. Независимо от това, че тяхната употреба е още разрешена в хранителните продукти, безалкохолните напитки, козметичните средства, лекарствата и други, те са определени като силно канцерогенни.
 • Стронций 90. Радиоактивна субстанция, срещаща се днес почти навсякъде по земното кълбо като следствие от радиоактивните отпадъци на атомните опити, бомбени експлозии, аварии на атомни електроцентрали. Много от случаите на левкемия и рак на костите се причиняват от него.
 • Йод 131. Това е друг радиоактивен химикал, който причинява рак на щитовидната жлеза. Среща се най-вече в млякото и затова е особено опасен за децата. Могат да минат няколко десетилетия след излагане на този канцероген, преди ракът да се развие до степен, при която да бъде открит.
 • Рентгенови лъчи. Прекомерното излагане на рентгенови лъчи, дори само профилактично или диагностично облъчване, използвано от лекари, зъболекари и ортопеди, може да се причини рак и левкемия. Левкемията при децата често е причинена от предродово облъчване на коремната област с рентгенови лъчи по време на бременност при жените.
 • Кадмий. В малки количества е полезен, но е много токсичен в големи дози. Увеличаването му в околната среда се дължи на автомобилите, фосфатните торове и различните индустрии. Замърсява почвата и водата и се усвоява от растенията, особено зърнените култури. Концентрира се в черния дроб на животните, в мидите. Предизвиква високо кръвно налягане, емфизем, увреждания на бъбреците и рак.
 • Лекарства и химикали в околната среда. Живеем в ера на безпрецедентни химични заплахи от всички посоки. Голямо брой широко употребявани лекарства се приемат от много изследователи като потенциални канцерогени. Същото важи за пестицидите и дори за флуорната вода, която почти половината американци се налага да пият.
 • Сол. Дори натриевият хлорид, ако се използва в прекомерни количества, може да причини рак. Колкото повече сол има в диетата, толкова повече се наблюдава рак на стомаха.
 • Гранясали храни и мазнини. За някои хора съвременните методи за обработка и продажба на храни са прогресивни, за мен те са нещо съвсем различно. Много храни са престояли и развалени още по рафтовете на магазините. Това се отнася особено за натуралните, необработени и т. нар. здравословни храни: пшеничен зародиш, слънчогледово семе, пълнозърнесто пшенично зърно, мазнина от пшеничен зародиш. Същите продукти могат да направят чудеса за вашето здраве, но само ако се консумират съвсем пресни. Гранясалите храни са много опасни, защото образуват особено опасни химични субстанции като пероксиди и други. Също така мазнините, особено растителните, стават канцерогенни след обработка при високи температури.
 • Диета, богата на животински протеини. Д-р Йозеф Иселс, може би най-големият специалист по ракови заболявания в света, казва: “Прекомерната консумация на месо и на други богати на холестерин храни не само причинява атеросклероза, но влошава кръвообращението и намалява достъпа на кислород в клетките; това също така увеличава риска от развитието на тумори. Изследванията върху животни и хора показват, че ограничаването на консумацията на месо и животински мазнини, включително маслото, ще намали риска от рак.”
 • Преяждането. Националният раков институт в САЩ признава връзката между преяждането и болестта. Част от една официална публикация гласи: “Статистически е доказано от различни застрахователни компании, че личности с наднормено тегло развиват много по-често рак.”
 • Репродуктивни и сексуални деформации. Установено, че все по-разпространяващият се рак на простатната жлеза при мъжете, както и болестите на външните и вътрешните полови органи при жената се причиняват от неестествено честите и безразборни сексуални контакти. Майки, които не кърмят своите бебета, се излага на по-голям риск от рак на гърдата.
 • Хранителна недостатъчност. Според една от последните статистики на Департамента по селско стопанство и Департамента по въпросите за здравето, образованието и благосъстоянието на САЩ около 50 на сто от американците страдат от различни степени на недохранване и недостиг на отделни хранителни компоненти, главно витамини, минерални вещества и други хранителни субстанции. Това води до намаляване съпротивителните сили на организма и до спонтанно възникване на рак, увеличава риска от това заболяване.
 • Силен емоционален стрес. Многочислените изследвания сочат, че определени типове хора с понижена способност за преодоляване на силни емоционални конфликти и стресове, хора с неконтролируеми състояние на прекалена загриженост и тревога, личности, преживели травматични емоционални сътресения или загуби, тези, които се чувстват самотно, обезверени, отчаяни, хора, които общо могат да бъдат определени като загубили надежда или нещастни, този тип хора са по-податливи към рак от останалите. Популярният пионер на здравето Дж. Родейл казва: “Щастливите хора не се разболяват от тази болест.“
 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Световните авторитети за рака“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Май 2023 юни 2023 Юли 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
 • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.