Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Световните авторитети за рака

Пааво Айрола за рака – защо ракът още не се лекува

И сега, след изброяването на всички тези 22 причини на рак – можех да назова още толкова, – доказани научно и емпирично, не бихте ли се съгласили с мен, че всъщност ние знаем причините за рака?

Основната и най-важната причина все пак е

намаляването или тоталното разрушаване съпротивителната способност на тялото

за самозащита срещу единичните или комплексните физични, химични, емоционални и вътрешни стресове, които бяха вече изброени. Безпрецедентните химически атаки върху околната среда, въздуха, водата, храната, вредната диета, недостигът, прекаляването /особено с протеините/, силният емоционален стрес, деформирани и разрушаващи здравето навици – тези продължителни стресове намаляват или напълно разрушават съпротивителната сила на организма срещу болестите и разчистват пътя за развитието на рака.

Защо тогава продължаваме да чуваме повтарящите се твърдения, че не знаем какво лежи в основата на раковите заболявания? И защо правителствата и изследователските институции харчат милиарди, за да открият причината за рак? Защо? Защото:

  • Медицинската система е търсеща изгода, професионална монополистична организация, построена върху принципа: повече болести, повече печалба. Затова абсолютното елиминиране на болестите, независимо дали става дума за ракови или други заболявания, противоречи на основните икономически интереси на медицинския лекарствено болничен индустриален комплекс.
  • Болестите са голям бизнес, бизнес за стотици милиарди долари годишно.
  • Ракът е един от най-големи източници на приходи за медицинската лекарствено болнична индустрия.

Сигурен съм, че повечето от вас сега приемат идеята за профилактиката.

Но също така съм убеден, че стотици хора вече са засегнати от заболяването и още стотици имат приятели или роднини, засегнати от него. Превантивният подход е неподходящ за тях. Те биха искали да знаят: Какво може да се направи, за да им се помогне?

Съществуват ли алтернативи на предлаганите от официалната медицина хирургическа намеса, лъчелечение и химиотерапия, алтернативи, които са безопасни, безвредни и ефикасни? Има ли нови подходи в полето на хранителната и природна медицина, които да помогнат на тях и техните приятели?

Рак е лекуван успешно в някои европейски природолечебни клиники.

Раковата клиника на д-р Йозеф Иселс в Германия е много известна с това.

Въобще в Европа проявяват повече толерантност към природолечебните методи в борбата с рака. Ще ви запозная с някои от тях.

Първо нека отбележа, че европейският подход към рака е комбинирана атака по всички фронтове, тотална мобилизация на всички известни противоракови фактори. Използваните методи помагат на организма да се освободи от токсични вещества, стимулират жизненоважните органи и функции, подобряват дейността на жлезите и способностите на организма за самозащита.

Ние винаги търсим таблетката, която ще ни избави от някое неприятно състояние. Това е вярно и относно рака. Въпреки че лекарствата могат да бъдат ефективни, аз съм абсолютно убеден, че не може да бъде открит лек, таблетка за рак, както не съществува такава таблетка за която и да е друга болест. Всяко заболяване, включително ракът, може да бъде излекувано единствено с помощта на собствения оздравителен механизъм на организма.

На практика болестта, каквато я познаваме – с нейните видими симптоми, всъщност е външен израз на усилията на организма за самозащита, коригиране на неблагоприятните състояния и възстановяване на здравето. Туморът не е нищо друго освен

опит на организма да изолира засегнатите клетки с цел да защити останалата част от тялото и да продължи живота.

Следователно, ефективно лечение на която и да е болест може да бъде постигнато само отвътре, чрез собствения оздравителен механизъм на организма.

Ние сме снабдени с чудесна оздравителна система, по-добра от всяка такава, създадена от човека.

Тази вградена оздравителна система може да излекува всяко заболяване, стига да й се осигурят възможност и подходящи условия за това.

И така, първият принцип на природната медицина е да се създадат условия, подпомагащи максимално самолечението, стимулиращи и активизиращи вградената лечебна система чрез всички познати безвредни и ефективни методи.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Световните авторитети за рака“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Май 2023 юни 2023 Юли 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.