Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Природолечението за рака

Природолечението за рака

През време на 12-годишното съществуване на Здравен център “Дар” се е налагало да даваме много често консултации за лечение на пациенти, болни от различни видове рак, от най-разпространения – рак на млечната жлеза, до най-рядко срещания вид – рак на костите. Особено зачестиха случаите на раково болните през последните 2-3 години.

По време на прегледите и консултациите в Здравен център “Дар” ние обясняваме на нашите пациенти какво е ракът, кои са причините, довели до това заболяване, и най-вече как той се развива в организма. Смятаме, че ако човек познава пътя, по който протича ракът, той би подходил към лечението съзнателно, а не механично. Осъзнаването ще повиши ефективността на лечението.

Ракът е едно от заболяванията, което отдавна е подхранвано с различни митове, страхове, а хората, като правило, не разполагат с цялата информация за него. Да започнем с най-баналното:

Що е рак?

Тялото се състои от милиони клетки, които непрекъснато растат, размножават се през определени интервали от време и накрая умират. Нормално този процес се намира под строг контрол. Понякога обаче поради различни причини процесът на размножаване и растеж може да се наруши. Някои клетки започват да се размножават неуправляемо в даден орган и образуват тумор.

Туморите могат да бъдат доброкачествени и злокачествени. Доброкачественият тумор може да стои на своето място в тялото с години до края на живота. Ако туморът е злокачествен, туморните клетки се пренасят в повечето случаи в други части на тялото. Щом туморът се отстрани по хирургичен път, преди злокачествените клетки да се разсеят, настъпва излекуване. Ето защо ранното откриване и навременното лечение са извънредно важни. Злокачествените клетки се разсейват с лимфата, кръвта или прорастват пряко от един орган към друг.

Много хора имат странно отношение към това заболяване, те се страхуват да се прегледат или ако действително са заболели, се страхуват да споделят това с когото и да е било. Една от причините за този страх е митът, че това заболяване е нелечимо. Това съвсем не е така.

Причините за рака.

Те се дължат най-вече на въздействието на вредните фактори, които човек сам е създал. Така например е абсолютно установено, че някои вещества, съдържащи се в цигарения дим, увеличават опасността от рак на белите дробове и в това отношение тютюнопушенето е един от главните причинителите на заболяването. Белите дробове могат да бъдат атакувани и от други вредни емисии във въздуха, намиращи се в големите промишлени зони. Ето други рискови фактори:

  • Различни химикали, които се използват за добавка към храната и напитките за подобряване на вкусовите им качества и търговски вид.
  • Рентгеновите лъчи, радиоактивното облъчване и прекаленото слънчево облъчване могат да предизвикат рак.
  • Раково заболяване в устната кухина може да предизвика един зъб, ако има остри ръбове и постоянно дразни лигавицата на езика или бузата.
  • Една от причините за раково заболяване на млечната жлеза при жените е нежеланието им да кърмят децата или късното им забременяване.

Как се развива ракът?

Заболяването се появява най-често у хората след 40-годишна възраст; в последно време все повече то се “подмладява”. След тази възраст е важно да се извършват периодично профилактични прегледи, още повече, че голям брой ракови заболявания в ранните стадии протичат без никакви оплаквания.

Предупредителни сигнали за рак

Практиката на медицината е установила някои предупредителни сигнали за заболяването, при чието появяване трябва да се направи задължително консултация с лекар природолечител. Например:

  • Бучка или уплътнение в гърдите.
  • Лошо храносмилане или трудности при гълтане.
  • Дрезгавост на гласа при постоянно кашлица, което не се влияе от лечението.
  • Честа смяна на запек с диария.

Лечим ли е ракът?

На този толкова важен въпрос Здравен център “Дар” казва категорично: ДА! Човек не бива да мисли, че ако се разболее, нищо не може да се направи. Главното условие за успешно лечение е навременното откриване на рака, което може да доведе до пълното му излекуване. Милиони хора по света съвършено нормален живот, след като са били болни от рак.

Някои факти около рака.

Ракът на кожата е най-податлив на хирургично и лъчево лечение. Пушачите трябва да помнят, че ракът на белите дробове е една от най-честите форми на рак при тях. Някои видове рак /на стомаха, на простатата или на дебелото черво/ могат да се открият само със специални изследвания; ранната диагноза води до успешно лечение.

При мъжете най-често биват поразени белите дробове, храносмилателната система, устата, ларинкса, дебелото черво и простатната жлеза. При жените ракът се среща най-често на маточната шийка, млечната жлеза, хранопровода, яйчниците и стомаха.
Има известен брой изследвания, които свързват рака на половите органи със сексуалната активност. Ракът на шийката на матката при жените и на простата при мъжете се среща по-често при онези, които са започнали сексуалната си активност в ранна възраст или често сменят партньорите си. Изследване в Англия е потвърдило това: жени с безразборни връзки са 20 пъти по-податливи на рак на маточната шийка.

Научните изследвания

В света годишно се харчат милиарди долари за изследване причините за рака и откриване на лек срещу него. Най-голям брой изследвания се правят, за да се намери вещество, което да унищожава раковите клетки, без да уврежда нормалните. Засега без резултат.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природолечението за рака“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.