Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Световните авторитети за рака

Карл Уиндстосър за рака

През 1993 г. Американският национален изследователски съвет представи изследване, озаглавено “Диета, хранене и рак”, което хвърля нова светлина върху лечението на рака. То потвърди официално, че правилното, пълноценно хранене е добро лечебно средство при хронични и дегенеративни заболявания. Потвърждават се правилата за хранене, установено от европейски изследователи още в началото на миналия век.

Броят на смъртните случаи от рак в индустриализираните страни продължава да расте. Според последните международни изследвания процентът на свързаните с храненето ракови заболявания варира между 35-40 на сто. Разбира се, канцерогенните вещества са във въздуха, който дишаме, във водата, която пием, в храната, която употребяваме. Но честотата на заболяване при различните групи от населението отразява най-вече начина на хранене.

Пионерът в областта на здравните изследвания Вернер Колларт създаде термина мезотропия /полуядене/. Днес мезотропията се определя като ендемично състояние на привидно здраве с понижена жизненост и постоянно потискана предразположеност към заболяване. Според Коллат това се предизвиква от диета, богата на калории, но бедна на жизненоважни хранителни вещества. А всяка излишна калория, която не е необходима на жизнените метаболитни процеси на тялото, има склонност да подхранва раковите клетки.

Учудващо е с колко малко храна може да преживее човек, без дори да загуби тегло, ако спазва следните правила:

  • Намаляване приема на протеини;
  • Никакво бяло брашно и бяла захар;
  • Намаляване на мазнините;
  • Приемане на прясна, натурална храна;
  • Пиене на естествени напитки без токсини.

Екологичните опасности, в това число и радиоактивното замърсяване, са преодолими чрез еутропично хранене – друг термин, създаден от Колларт. Еутропия означава хранене, основано на естествени, непреработени храни. Хора, които приемат през целия си живот пълноценни, натурални храни, имат по-добра защита срещу замърсяванията в околната среда. При различните видове заболявания, включително и рак, трябва да се напомня отново и отново на пациентите за оздравителната сила на пълноценното хранене. Така на тялото ще се даде възможност да използва своите собствени възстановителни способности.

Различават се три степени на пълноценен хранителен режим: вегански /строг вегетариански режим, без употреба на никакви продукти от животински произход/, млечно-вегетариански и млечно-яйчно-вегетариански. В този ред оздравителните режими благоприятстват лечебния процес и подпомагат нарастващата толерантност на възстановяващия се метаболизъм.

Тези принципи са доказани, но фокусираните върху тумора класически медицински процедури все още се преподават в медицинските учебни заведения. Хирургическото отстраняване на тумор и химиотерапията се прилагат насилствено върху много нежелаещи това пациенти.

Налице е обаче един нова, макар и бавен процес на промяна в ортодоксалния начин на мислене. Все повече възприемчиви хирурзи започват да разбират, че те могат да отстранят тумора, но не и вътрешната тенденция на тялото да образува тумори. Точно в способността да отстрани тази тенденция е силата на алтернативната медицина.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Световните авторитети за рака“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Май 2023 юни 2023 Юли 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.