Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Ракови заболявания » Световните авторитети за рака

Карл Уиндстосър за рака

През 1993 г. Американският национален изследователски съвет представи изследване, озаглавено “Диета, хранене и рак”, което хвърля нова светлина върху лечението на рака. То потвърди официално, че правилното, пълноценно хранене е добро лечебно средство при хронични и дегенеративни заболявания. Потвърждават се правилата за хранене, установено от европейски изследователи още в началото на миналия век.

Броят на смъртните случаи от рак в индустриализираните страни продължава да расте. Според последните международни изследвания процентът на свързаните с храненето ракови заболявания варира между 35-40 на сто. Разбира се, канцерогенните вещества са във въздуха, който дишаме, във водата, която пием, в храната, която употребяваме. Но честотата на заболяване при различните групи от населението отразява най-вече начина на хранене.

Пионерът в областта на здравните изследвания Вернер Колларт създаде термина мезотропия /полуядене/. Днес мезотропията се определя като ендемично състояние на привидно здраве с понижена жизненост и постоянно потискана предразположеност към заболяване. Според Коллат това се предизвиква от диета, богата на калории, но бедна на жизненоважни хранителни вещества. А всяка излишна калория, която не е необходима на жизнените метаболитни процеси на тялото, има склонност да подхранва раковите клетки.

Учудващо е с колко малко храна може да преживее човек, без дори да загуби тегло, ако спазва следните правила:

  • Намаляване приема на протеини;
  • Никакво бяло брашно и бяла захар;
  • Намаляване на мазнините;
  • Приемане на прясна, натурална храна;
  • Пиене на естествени напитки без токсини.

Екологичните опасности, в това число и радиоактивното замърсяване, са преодолими чрез еутропично хранене – друг термин, създаден от Колларт. Еутропия означава хранене, основано на естествени, непреработени храни. Хора, които приемат през целия си живот пълноценни, натурални храни, имат по-добра защита срещу замърсяванията в околната среда. При различните видове заболявания, включително и рак, трябва да се напомня отново и отново на пациентите за оздравителната сила на пълноценното хранене. Така на тялото ще се даде възможност да използва своите собствени възстановителни способности.

Различават се три степени на пълноценен хранителен режим: вегански /строг вегетариански режим, без употреба на никакви продукти от животински произход/, млечно-вегетариански и млечно-яйчно-вегетариански. В този ред оздравителните режими благоприятстват лечебния процес и подпомагат нарастващата толерантност на възстановяващия се метаболизъм.

Тези принципи са доказани, но фокусираните върху тумора класически медицински процедури все още се преподават в медицинските учебни заведения. Хирургическото отстраняване на тумор и химиотерапията се прилагат насилствено върху много нежелаещи това пациенти.

Налице е обаче един нова, макар и бавен процес на промяна в ортодоксалния начин на мислене. Все повече възприемчиви хирурзи започват да разбират, че те могат да отстранят тумора, но не и вътрешната тенденция на тялото да образува тумори. Точно в способността да отстрани тази тенденция е силата на алтернативната медицина.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Световните авторитети за рака“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Май 2022 юни 2022 Юли 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.