Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Вредни навици и пороци » Кафе

Кaфето без кофеин е по-вредно от обикновеното кафе

Кафето без кофеин е по-вредно за сърдечно-съдовата система, отколкото с кофеин: този неочакван извод прозвучал на ежегодната сесия на Американското Кардиологическо общество в Атланта.

Доктор Робърт Суперко и колегите му анализирали данните за въздействието на сърдечно-съдовата система на кафето с кофеин и това без в рамките на клиничното изследване „Кафето и обмяната на липопротеиди“.

В рамките на изследването всичките 187 доброволци били разделени на три групи: неупотребяващи кафе, употребяващи кафе с кофеин и употребяващи кафе без кофеин. Изследователите измервали нивото на кофеин в кръвта на подопитните, а също така важните за сърдечно-съдовата система кръвни показатели преди и след тримесечния период на изследване, като участниците във втората и трета група трябвало да пият от три до шест чаши кафе на ден.

След края на изследването, между всичките три групи не били открити съществени разлики в концентрацията на инсулин в кръвта и общия холестерин.

Обаче за пръв път било показано достоверно, че кафето без кофеин съществено – с 18%, увеличава нивото на свободни мастни киселини,

това „гориво“ за кръвоносната система, от които, освен всичко останало, се образува „лошият“ холестерин, отговорен за образуването на атеросклеротични отлагания на стените на съдовете. При това нивото на мастни киселини в другите групи не се променило.

Освен това само в „безкофеиновата група“ белтъкът аполипопротеин В, свързан с „лошия“ холестерин, се увеличил с 8%.

В САЩ безкофеиновото кафе е много популярно заради общоприетото мнение за неговата безвредност в сравнение с обикновеното.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Кафе“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.