Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За семейството

За семейството » За вас, родители!

Първият поглед е съществен

Ако има магнетизъм в контакта между бебето и майката, това е основата за доброто развитие на новороденото.

Това е първият поглед, разменен между майката и нейното новородено. При раждането бебето изживява шок и крещи. След това то отваря очи и се вглежда в своя нов свят. Неговият поглед е неясен, дълбок и много особен. Тъй като бебето до раждането си е „гледало“ света от корема на майка си, неговият поглед е още изпълнен с така нареченото „вътрешно виждане“.

Какво дава първият поглед?

Първият поглед има за цел да даде сили на бебето, да му позволи да приеме своите първи напътствия в новия свят и допринася за създаването на майчински и бащински връзки. Родителите, които не са очаквали поглед, изпълнен с тъга и стъписване са развълнувани. Те имат думи, жестове, за да приемат своето дете.

Как родителите да се подготвят?

Родителите трябва да се подготвят за този първи поглед. При нормално раждане магията на първия контакт действа естествено. Но когато раждането е силно медикаментозно, родителите не трябва да се колебаят да помолят лекарите или акушерките да ги оставят няколко мига със своето бебе, време да се открият и да се „фиксират“ с нежност. Срещата се осъществява от първия контакт между новороденото и неговите родители.

Ако бебето е много поспаливо по време на своето раждане, нищо не е загубено. Майката няма да пропусне първия поглед. „Предпогледът“ не е само подарък точно след раждането, но ако това е така, това е моментът, когато той е най-силен. Родителите разполагат с много дни, за да запазят интимните моменти със своето дете.

Ако детето се ражда с цезарово сечение, майката трябва да поиска да види своето дете.

Първият поглед не заменя другите контакти, той ги обогатява. След раждането, бебето, поставено на корема на майка си, се успокоява, което благоприятства нейното включване в живота му. Тя го милва, масажира го, гледа го, говори му. От своя страна, новороденото я детайлизира със своя поглед, със своите очи. После ароматът на нейните гърди ще го привлече и то ще започне да бозае.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, родители!“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.