Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Нервна система » Нервно изтощение

Изтощаване на нервната сила

Изтощаване на нервната сила

Ако не предоставяте на нервите достатъчно храна, кислород, сън, а им давате стресове, напрежение, прекалено много работа, емоции и възбуди, гняв, безпокойства, завист, недоброжелателство, алчност, избухливост и мъка, ако подлагате мускулната система на прекалено напрежение, ако по някакъв начин изразходвате нервна сила повече, отколкото органите я създават, естественият резултат ще бъде нервното изтощение.

Ако ставате сутрин, чувствайки вялост и умора, ако чувствате, че годините минават бавно, че бъдещето изглежда безнадеждно и се чувствате нещастни, значи нещо недобро става с вашата нервна система.

Опасни сигнали за слаба нервна сила

Ето главните и най-опасни сигнали, които предупреждават, че вашата нервна сила е много слаба.

  • Равнодушие. Приемате без реакция ударите на съдбата? Слабата нервна сила е изтощила честолюбието ви и ви прави психически и физически лениви, готови да се примирите с бедността или ниския стандарт на живот, не правейки никакви усилия, за да ги преодолеете. Инициативата, въображението, ентусиазмът и самоконтролът са недостатъчни.
  • Нерешителност. Склонни ли сте да позволявате на другите да изпълняват вашите намерения вместо вас? Човек със слаба нервна сила се подчинява леко. Другите могат да го завладеят с мисли до такава степен, че той наистина се превръща в човешки робот.
  • Съмнения. Съмнявате ли се тайно в своите способности? И съмнявате ли се в искреността на тези, които искат да ви помогнат? Слабата нервна сила често се характеризира с оправдания, за да се прикрият или обяснят собствените неуспехи. Това понякога се изразява във вид на завист или критика към тези, които са здрави или пълни с успех.
  • Безпокойство. Страдате ли от хронично безпокойство? Това е основен признак за ниска нервна сила, което може да доведе до нервно разстройство. Безпокоящият се човек е от най-жалките хора на земята, живеещ в постоянен страх. Безпокойствието изтощава жизнените сили и състарява преждевременно.
  • Свръхпредпазливост. Чакате ли някакъв определен момент, за да започнете да прилагате своите идеи и планове в живота, не се ли превръща чакането в постоянен навик? Когато нервната сила е ниска, песимизмът е голям, погледът е обърнат към негативната страна на всяко обстоятелство, мислите и разговорите се въртят около възможния неуспех вместо да се съсредоточат върху възможността за успех.

Каквато нервната сила, такова и човечеството

„Нерви“ – вие чувате за тях навсякъде. Лекарят говори на своя пациент: „От вашите нерви е.“ Чувствителните жени се оплакват от своите нерви. Всеки ден слушате за делови хора и професионалисти с нервно разстройство, слушате родители, които казват за своите деца: „Нервите му са лабилни, не мога да му се карам.“

Вие виждате проявата на „слабите нерви“ навсякъде – на улицата, в работата, в театъра, в киното, в училището, в института и особено в къщи, във вашето собствено семейство. Телевизорът работи до късно през нощта. Хората са жадни за насилие. Нервите на повечето хора са изтощени до такава крайна степен, че трябва да се стимулират с образи и звукове на убийства, кръв, мъчения, разстрели и изнасилвания.

Колкото една страна е по-напреднала, толкова животът там е по-интензивен, толкова нейните жители са с по-изчерпана нервна сила. Така най-прогресивните нации в света са с най-голям брой нервно разрушени хора. Препълнените психиатрии и психодиспансери доказват това; освен това половината от болничните легла в тези страни са заети от хора, страдащи от нервни разстройства.

Най-големите авторитети по психическо здраве твърдят, че ако количеството психични заболявания продължава да расте с такива темпове, след по-малко от стотина години няма да има човек, който да не е станал жертва на някакво психично отклонение.
Милиони хора имат по-ниска от нормалната нервна сила и като следствие страдат от безкрайни ограничения и физически нарушения, които правят техния живот ужасен.

Когато хората нямат нервна сила или нервна жизнеспособност, те отначало приемат по-слаби стимуланти, за да оцелеят в живота – тютюнопушене, кафе, черен чай, кока кола. Колкото по-голям е нервният упадък, толкова по-силни са стимулаторите: алкохол, таблетки, наркотици.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Нервно изтощение“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2022 декември 2022 Януари 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.