Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Грип

Грип – профилактика

Тя е най-ефикасното средство за борба срещу грипа и простудните заболявания.
Какви профилактични мерки могат да се предприемат? Всички те трябва да целят своевременно да очистят организма от токсините и да укрепят имунната му система.
Очистване. Очистването на организма може да стане по-няколко начина.
Единият от тях включва целенасочено извеждане на токсините от местата, където те се намират в най-голямо количество: дебелото черво, черния дроб, ставите, бъбреците и др. Методиките по детоксикация на организма са разгледани подробно в Книга 1 на Енциклопедия за здраве „Дар“.

Ето някои практични съвети за очистването на дебелото черво, което е първият и най-важен етап от процедурите по детоксикация:

  1. Очистването може да стане посредством редица слабителни средства: зърнастец, ленено семе, майчин лист /сена/ и др. Тези средства действат бързо, но не следва да се употребяват твърде често, тъй като привикването към тях понижава тяхната ефективност.
  2. Най-сигурното средство за очистване на дебелото черво са клизмите. Те могат да бъдат с вода, тогава водата е с температура 37 градуса, или с урина. Във втория случай урината за клизма може да бъде прясна – отделена и веднага употребена, стара /престояла 6-7 или повече дни/ или преварена. /Преварена е урина, кипяна на котлон и стигнала до 1/4 от първоначалния обем на каквато и да е събрана урина – прясна, стара, собствена, чужда и т. н./ Важна добавка! Преварената урина /с която клизмата е най-ефективна/ не трябва да превишава 200-300 мл за една процедура.
  3. Използването на слабителни средства и клизми не изключва възможността да се засили самоочистващата функция на червата. За да се добие този резултат, трябва да се спазват следните правила в ежедневието: трябва да се ограничи до минимум рафинираната храна, която затлачва червата и спъва тяхната работа; трябва да се употребяват повече храни, богати на целулоза, която подпомага отделянето; трябва да се пие повече вода; не трябва да се преяжда; човек трябва да се храни до залез слънце, да ляга рано и да става рано; последните три условия тонизират рязко работата на червата.
  4. Очистването на организма ще се ускори многократно, ако процедурите по очистване на дебелото черво се допълнят /НО САМО АКО ЧОВЕК НЕ Е ПРЕКАЛЕНО ИЗТОЩЕН И НЕ СТРАДА ОТ СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ/ с кратковременно въздържане от храна – за 1, 3, 7 или 14 дни. Практиката на Здравен център „Дар“ е показала, че оптималният вариант на безопасно лечебно гладуване е 7 дни.

За да се проведе успешно лечебното гладуване, трябва да се спазват стриктно следните правила:

  1. Трябва да се установи точно какво ще бъде лечебното гладуване, което ще се предприеме: дали ще бъде класическо /пълно въздържане от храна и само на обикновена вода/; омекотен вариант за отслабнали организми /с употреба на плодови и зеленчукови сокове; плодове и зеленчуци; билкови чайове, подсладени с мед и лимон/; „сухо“ въздържане /изключва се приемът както на храна, така и на вода/; „уриново“ въздържане /заедно с водата се приема трикратно и повече пъти през деня отделената урина в периода от 3 ч сутринта до 20 ч вечерта/.
  2. Всяко въздържане от храна се състои от четири етапа: подготовка; същинско въздържане от храна; захранване; обща диета. Времетраенето на всеки етап е едно и също. В случая подготовката за въздържане от храна означава преминаване към строго млечно-вегетарианска диета. Захранването става постепенно, внимателно, без бързане.
    Подробности за лечебното въздържане можете да намерите в Книга 2 на Енциклопедия за здраве „Дар“.

Забележка. Очистителните процедури и лечебното гладуване се извършват само под контрола на лекар природолечител.

Ако по различни причини лечебно гладуване не може да бъде проведено, тогава се препоръчва друг начин за цялостното очистване на организма: това е спазването на постите. Под пости трябва да се разбира въздържане от месо, месни и други животински продукти за известно време.

Постите превъзхождат лечебното гладуване в следните неща: те не лишават от храна, с което не стресират; не пречат на работата; обхващат цялата година; ефикасни са срещу грипа и простудните заболявания, тъй като се провеждат именно в периодите, когато тези болести се засилват. Поради тези предимства постите отговарят най-добре на съвременните условия на живот.

Постите ще имат резултат само ако се спазват неотклонно в посоченото време.
Подробности за тях можете да намерите в Книга 2 на Енциклопедия за здраве „Дар“. (Още за профилактиката на Грипа вж. Книга 4 на Енциклопедия за здраве „Дар“).

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Грип“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.