Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Обмяна на веществата » Наднормено тегло

Наднормено тегло – причини

Наднормено тегло – причини

Главната причина за появата на затлъстяване е нездравословното хранене на съвременния човек. В дневното си меню той употребява силно рафинирани, неправилно комбинирани и много по количество храни. Така погълнатата и не добре сдъвкана храна не се усвоява напълно, тя застоява в тялото, разлага се и го затлачва. Отделителните функции на организма се нарушават, вследствие на което теглото започва бързо да нараства.

Логичният изход е появата на болести с различни степен на сериозност. Когато е съпроводен с недостатъчна двигателна активност, този процес се ускорява многократно.
Обилното и некачествено хранене е най-вредно в периода на цялостното развитие на детето, от утробата до пубертета. Особено важни са първите две-три години.

Прехранването на кърмачето, а после на малкото дете, води до повишено тегло. Този процес продължава и на фона на намалена двигателна активност се превръща бързо в затлъстяване на детето, младежа, възрастния. Познавайки етапите от развитието на мастната тъкан, това е лесно обяснимо. Мастните клетки нарастват в организма до 1-годишна възраст /фаза на хиперплазия/, след което те престават да увеличават броя си. След тази възраст мастната тъкан нараства само за сметка на обема на мастните клетки /фаза на хипертрофия/. Именно поради това хиперпластичното затлъстяване се поддава по-трудно на въздействие.

Друга причина за затлъстяване може да бъде наследствената предразположеност. В този случай пациентите са често склонни да оневиняват своята пълнота. Но генетичната заложба не трябва да се абсолютизира, тъй като тя не би могла да се прояви без външен стимул. Борбата с този вид затлъстяване е изключително профилактична. През целия си съзнателен живот застрашените трябва да се придържат към максимата: “По-добре да се предпазим, отколкото да се лекуваме.”

Във връзка с голямата динамика на съвременния начин на живот, изпълнен с нервно напрежение и стрес, все по-актуален ще става проблемът със затлъстяването от централно-нервен произход. За много хора преяждането е компенсаторен механизъм за постигане на самоуспокоение, когато са притеснени, отегчени или напрегнати.

След силен стрес апетитът на наша пациентка се бе повишил рязко да степен на булимия /вълчи глад/. За кратко време бе наддала 10 кг и бе сериозно обезпокоена от своето състояние. Приложената в нейния случай фитотерапия с успокояващ ефект върху централната нервна система беше достатъчна за добиване на положителен резултат. След месец тя дойде на контролен преглед щастлива, че се е избавила от патологичния си апетит. Теглото също бе започнало да се нормализира

Възможно това да е резултат от натрупване на злато и други тежки метали в организма, а може би е заради бактерии и паразити. Ако вие тежите 120  кг, то очевидно е, че органите работят ненормално.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Наднормено тегло“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Април 2022 май 2022 Юни 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.