Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Отделителна система » Бъбречна недостатъчност

Хронична бъбречна недостатъчност

Ако не це лекува острата бъбречна недостатъчност  спреминава в хронична.

Причини

С хронична бъбречна недостатъчност завършват обикновено различните хронични бъбречни заболявания: хронични нефрити, хронични пиелонефрити и др.
Симптоми. Хроничната бъбречна недостатъчност се развива бавно и постепенно в течение на години и в някои случаи незабележимо. Най-често с течение на времето болните започват да се оплакват от лесна уморяемост, стават по-бледи /развиват анемия/, апетитът им намалява. Започват да уринират по-често и отделят голямо количество урина с ниско относително тегло. С напредване на болестта болните получават гадене и повръщане.

Хроничната бъбречна недостатъчност понякога протича скрито, незабелязано и се изявява с белезите на напреднала бъбречна недостатъчност.

Диагностициране

Хроничната бъбречна недостатъчност се открива най-добре чрез ирисова диагностика. Изследването на кръвта и урината също дава данни за нарушена бъбречна функция. Например наличността в урината на албумин и евентуални кръвни клетки /левкоцити и еритроцити/ дават основание да се подозира бъбречно заболяване. Друг традиционен диагностичен метод - изследването на очните дъна, се прилага с частичен успех.

Предпазване

В профилактиката на хроничната бъбречна недостатъчност са от значение мерките, които целят да намалят заболяемостта от остри и хронични бъбречни болести. Важен дял заемат мерките срещу бъбречно каменната болест, инфекциите, вродените аномалии на пикочните пътища, злоупотребата с лекарства и др.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Бъбречна недостатъчност“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.