Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Кожни заболявания » Общи положения

Истината за кожните заболявания

Няма самостоятелни кожни болести. Сега, независимо от солидните медицински трудове на Петерс и Гамбъл, дерматологичната клиника много малко се занимава с общата циркулация, функциите на черния дроб и бъбреците, окисляването на тъканите и клетките. Тя се удовлетворява с много съвременния термин “алергия” и изпада в състоянието на “анергия”.

Сънят на съвременните дерматолози е много дълбок и спокоен.

Въпреки всичко пробуждането е необходимо. Нещастните болни, освободени от своята екзема, се обръщат по повод астмата към други специалисти, които се занимават с алергията на дихателните пътища.

Режисьори, декорацията се сменя, но нещастните актьори – болните – остават със своята екзема и със своята астма! Алергията остава!
Дерматологията е изпълнена с разсъждения. Много се говори за наследствени или придобити страдания, за нервни разстройства, за образуване на вътрешноорганични и тъканни утайки, за състоянието на хронична диатеза.

Но за капиляри не се говори, макар че дерматитите и дерматозите са преди всичко съдови явления; не се говори за бъбречна недостатъчност и за заболявания на черния дроб, препятстващи очистителните функции на тези органи и неутрализацията на отровните вещества, за ролята на черния дроб в дезинтеграцията на големите мускули в по-малки; не се говори за дефицита на дишането; не се определя величината на дишането /добро, средно или слабо/, дали е достатъчно клетъчното оросяване; не се говори за натрупването на метаболитите /отпадните продукти/ в клетките. Кожните лекари не удостояват с вниманието си натрупването на нормални и анормални метоболити, които затрупват кожните капиляри и ги запушват, блокират и по този начин нарушават цялата функция на кожата.

Всяка кожна болест е отделяне на метоболитите отвътре навън. Всяко кожно изриване е напрегнат стремеж на организма да се освободи от отровните, от вредоносните фактори.
Кожното дишане е първият етап, първият физиологичен клапан, непрекъснато открит, за да бъде опазено в пълна съгласуваност с бъбреците и белите дробове нормалното равнище на течния, минералния и газов състав на кръвта, лимфата и междуклетъчните течности.

Денят, в който Херба създаде първата дерматологична клиника във Виена в края на деветнайсти век, когато дерматологията се превърна в отделна доктрина, когато дерматолозите изгориха мостовете между медицинската клиника и клиниката на кожните заболявания, когато през цялото време нарастваше броят на лекарите-дерматолози, дерматологията бе осъдена на вековна изолация и на изгонване в света на мазилата, втриванията и пудрите.

В този ден истинското физиологично учение за организма като единно цяло беше отхвърлено.

Д-р Александър ЗАЛМАНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Общи положения“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.