Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Кожни заболявания » Витилиго

Витилиго - лечение

Витилигото е изключително упорито заболяване, което се подава много трудно на лечение. Затова болният трябва да се въоръжи с голямо търпение, постоянство и вяра, ако иска да се избави от него.

Лечението на витилигото е комплексно; то предполага мерки за отстраняване на причините, които го причиняват, а именно: очистване на целия организъм, в частност на черния дроб, и премахване на натрупания стрес. Понякога такъв вид лечение не отстранява белите петна по кожата, но спира тяхното разпространение, като ги локализира.

Очистването на организма и системите, включително на черния дроб, става по методиките, описани подробно в Книга 1 на Енциклопедия за здраве “Дар”.
Снемането на стреса се осъществява най-добре чрез използване възможностите на психотерапията, сред които: автогенна тренировка, самовнушение, себеотпускане /релаксация/, медитация и др. /Вж. Психотерапия, Книга 3 на Енциклопедия за здраве “Дар”/.

Лечението на витилигото става по-ефикасно чрез използването на уринотерапатия, въздържане от храна /лечебно гладуване/, соколечение, дихателни упражнения, разходки и туризъм сред природата, закалителни процедури, позитивно мислене и т. н.

Един спомагателен метод е и слънцелечението в съчетание с морелечение. То се извършва през летните месеци на брега на морето. Болният се излага на слънчевите лъчи сутрин – между 8 и 9 часа, и привечер – между 17 и 18 часа. Целта на лечението е да се стимулира миграцията на меланоцитите, определящи пигмента, от околната здрава кожа, така че да поселят депигментирания участък.

Витилигото, особено в начална фаза, може да се счита за напълно лечимо заболяване, ако у болния са налице воля, кураж, увереност, постоянство в спазването на указаните препоръки; доказателство за това са многото пациенти с витилиго, излекувани в Здравен център “Дар”.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Витилиго“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.