Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Заболявания на венците и зъбите

За какво говорят зъбите

* Формата, състоянието, видът и броят на зъбите у човека отразяват качеството на храната, която той е употребявал по време на растежа си.

Броят на зъбите. Обикновено възрастният човек има 32 зъба. Обаче пълният набор може и да не се получи, ако не се спазват принципите на балансираното хранене. Ако в храната не е имало достатъчно житни растения, последните кътници - “мъдреците”, могат или да не израстнат, или да израстнат слаби, анормални и да причиняват болка.

Посоката на растеж. Предните зъби, растящи навън, отразяват излишък от храна ИН /плодове, зеленчуци и сокове от тях/ в периода на растежа на зъбите. Зъбите, растящи навътре, показват, че са употребявани ЯН храни /животински белтъчини и мазнини, печени продукти и солена, прекомерно обработена храна/. Ако зъбите растат право и са с нормална захапка, хранителният режим е бил оптимален и балансиран.

Хаотичен растеж. Когато зъбите растат напосоки - някои навън, други навътре, това означава, че и храненето по време на растежа им е било хаотично, нерегулярно. Това води до физическа и психическа дисхармония. Хората с тези зъби често са неуравновесени и са склонни да променят своите намерения и позиции.

Разредени зъби. Хората с голям луфт между зъбите често са разсеяни в мисленето си. Луфтът между предните зъби по традиция се нарича “знак на разделението” или “знак за напускане на родителския дом в ранна възраст”. Освен това се говори, че такъв човек е неспособен да бъде с родителите си в момента на тяхната кончина.

Развалени зъби. Развалянето на корените на зъбите и изпадането на зъбите са предизвикани от дисбаланса в храненето. Често главната причина за това е прекомерната употреба на бяла захар и на бялобрашнени продукти. Те, попадайки в кръвта, “изгарят” минералите, включително и калция, а така също някои от витамините. Затова миенето на зъбите с четка и паста за зъби не е достатъчно да предотврати развалянето /кариеса/ на зъбите. Нужно е най-вече да се избягват бялобрашнени храни и рафинирана захар. Развалянето им обикновено /но не и задължително/ става симетрично: ляво-дясно, горе-долу.

Трябва още да се знае, че на 32-та зъба съответстват 32-та прешлена на гръбначния стълб и следователно на всички главни органи и жлези.

Така например големите кътници са свързани с долната част на храносмилателния тракт, особено на долната част на червата, дебелото черво, половите органи и жлези. Малките кътници - на горната част на червата и отделителната система. Кучешките зъби - на черния дроб, жлъчката, далака, задстомашната жлеза и стомаха. Горните и долните предни зъби - на органите и системите на кръвообращението и дишането.ю

Зъбите, които се трошат, показват, че в храната преобладават сухи продукти от брашно и много сол, особено в съчетание със сладки и млечни ястия.

Микио КУШИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Заболявания на венците и зъбите“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.