Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Природна медицина

Природна медицина » Очистване на организма

Методи за очистване на черния дроб

Организмът на всеки човек се нуждае от очистителни процедури – с билки, клизми, диети, соколечение, физически упражнения и не на последно място тренировки за овладяване на негативните емоции. Човек, тръгнал по пътя на самооздравяването, трябва задължително да прочисти черния дроб и жлъчния си мехур. Най-подходящото време за това е пролетта.

Цялата тайна и ефективност на прочистването на черния дроб се състои в предварителната подготовка – омекотяване и затопляне на организма с водни процедури. Денят за изпълнение на прочистващата процедура трябва да е от един до три дни преди пълнолуние. Пълно описание на процедурата за очистване на черния дроб можете да прочетете тук.

За самото очистване на черния дроб, oсвен лимони, напълно спокойно могат да се използват мандарини, портокали или грейпфрурти. Сокът от тези цитруси може да варира от 150 до 600 мл., според възможностите на всеки човек. Растителната мазнина – олио, зехтин, царевична или друга, също може да варира от 100 до 300 мл.

Много важно е четири дни преди датата за пречистване хранителният режим да бъде основно от растителна храна и в менюто да присъства прясно изцеден сок от ябълки и червено цвекло в съотношение 4:1. Тази процедура не се прави при бременни, при инфекциозни заболявания с темепература и при деца под 7 год. възраст.

Много мои пациенти са ми задавали въпроса – а нужно ли е все пак пречистване на черния дроб по този начин?

Да, това е нужно, защото можем да се храним с продукти, богати на витамини, минерални вещества и други с най-високо качество микроелементи, но поради задръстване с токсини на чернодробните канали, част от хранителните вещества не се усвояват. В следствие на това се получават алергични реакции – по кожата или дихателните пътища, защото хранителните вещества, неусвоени от черния дроб, стават алергени за организма.

Очистването на черния дроб със зехтин и цитрусов сок не се получава добре, когато не се спазва някой от факторите – липса на затоплящи процедури, непиене на сок от ябълки и червено цвекло, неспазване датите по лунния календар, тежко физическо натоварване в деня преди очистването.

Разбира се, има и хора, които не понасят растителните масла в по-големи количества или имат алергия към цитрусите. В тези случаи могат да се използват и

други природни методики за изчистване на токсините от черния дроб.

Добре действат, например, загряванията по метода на проф. Зелманов – сутрин и вечер, от 30 до 40 мин., върху черния дроб се поставя термофорна грейка, бутилка с гореща вода или електрическа възглавничка. Топлината съдейства за усилено протичане на кръвта в черния дроб и оттук – по-бързо изхвърляне на токсините. Само при остри заболявания, полицистит или хепатит това нещо не се прилага.

Билките също могат да подпомогнат очистването на черния дроб – особено семето от бял трън.

Друг вариант за меко прочистване на чернодробните клетки е със сироп от червено цвекло и стафиди, но този сироп се пие всеки ден в рамките на три месеца. Съществува и комбиниран способ за пречистване, чрез сокове и бягане (или бързо ходене) в рамките на 40 минути.

Особено добър ефект може да се получи за черния дроб чрез метода СОЕВУС на акад. Ситин – образно – волевата настройка за оздравяване на черния дроб.

В системата ЙОГА също има подходящи асани и дихателни техники за нормализиране функциите на черния дроб.

Пречистване на черния дроб може да бъде извършено и с помощта на вибрационна гимнастика и музика.

Много добри резултати за изчистване на черния дроб дава и методиката на Мирзакарим Норбеков и Лариса Фотина. По тяхната система се получава добър ефект, не само за чернодробните клетки, но и за всички вътрешни органи.

При доста пациенти се получава добро пречистване на жлъчния мехур чрез комбинацията на лимонов сок и настърган хрян. Добри резултати също за изчистване на черния дроб дава и ферментиралата каша от черна ряпа.

Посочените методики могат да се използват поотделно или да бъдат съчетани няколко едновременно.

Но само лекар-приподолечител може да изработи лечебен план, конкретно за всеки пациент, в какъв ред да се правят процедурите, според заболяванията и настройката за оздравяване.

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Очистване на организма“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.