Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Живот без храна

*Индиецът Хира Манек вече осма година се храни само и единствено със слънчева светлина

* Днес в света са известни 25000 негови последователи

Светът знае за Хира Манек от-давна. Още докато живее в щат Керал той започва експериментите от 1992 година. През 1995 г. отива на поклонение в Хималаите и когато се завръща, престава да се храни. Понякога разнообразява своето “меню” с чаша чиста вода. Жена му Вилма казва, че всяка вечер той гледа Слънцето без да мига по един час и поетата слънчева енергия е единствената му храна. Тялото му няма необходимост от нищо повече. Така светът, макар и бавно, започва да вярва в това. Просто защото

Манек и сподвижниците му са живи и се чувстват отлично.

Името „феномен ХРМ“ принадлежи на учени от НАСА. Заинтересувани от диетата на индийския гражданин, НАСА го кани в САЩ, за да провери и изследва тази способност на тялото, заради възможността астронавтите също да преминат към слънчева диета.

Когато пристига в САЩ, научните екипи се убеждавагт, че индиецът наистина оцелява без храна. Изследванията се водят от д-р Патъл от Джеферсъновия университет. Резултатите доказват, че всички процеси в тялото на Манек са нормални. Той смята, че ние живеем за сметка на вторичната слънчева енергия, която поемаме като се храним с растения. Това, на което трябва да се научим, е да поглъщаме тази енергия направо от първоизточника.

Манек е роден през 1937 г. и е инженер. Кариерата му е успешна. Но идва момента, когато усеща пълното безсмислие на стремежа към материалното. През 1972 г. попада в ашрама на Шри Ауробиндо в Пондичери. Ученичка на Ауробиндо му предава посланието: „Ти трябва да донесеш на земята слънчевата енергия, за да помогнеш на Висшия Разум да докосне всяко тяло“. По-късно той среща Учител, който го избира сред тълпата, за да му каже същото.

Експериментът трае три години

Хира Манек жертва година от своя живот, когато започва да работи с научна група в индийския щат Гуджарат. Решено е да гладува 365 дни, но експериментът продължава 411 дни. Това обаче не е първото му гладуване. Вече го е правил за 211 дни. Но както тогава, така и сега кръвната му захар е в норма, всички останали физиологични показатели - също.

Неврологът д-р Судхир Шах, който ръководи уникалния експеримент, следи постоянно Манек. Наблюдава го денонощно медицински екип, който не го оставя сам нито за минута, денем и нощем. Манек е изолиран в отделно помещение, до което близките му нямат достъп. При тези условия експериментът завършва на 14 февруари 2001 г. За изтеклото време индиецът е пиел само гореща вода между 11 сутринта и 16 ч. след обяд.

Настъпва най-сложният момент за медиците – те трябва да намерят обяснение на този феномен, свидетели, на който са лекари, учени, журналисти.

Досега се смяташе, че при дълго глауване тялото изчерпва първо карбохидратите, после в урината се появяват кетони. Протеинът изгаря. Организмът изяжда всичките си запаси, човек става раздразнителен, мрачен, нарушават се логиката и мисленето. Всички жизнени параметрли намаляват и след 8-10 седмици е заплашен животът на тялото. Манек опровергава това. Той е с добро самочувствие, интелектът му е съхранен, не изпада в депресия.

Какви са обясненията? Изводът е: очевидно той успява да се храни със СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА. Как? Най-вече през очите. Също през кожата, акупунктурните точки. Като ретранслатор служи епифизата – жлезата на „третото око“. Нейната активация дирижира цялата ендокринна система. Смята се, че слънчевата енергия се трансформира в жизнена в продълговатия мозък. Нито един орган или система не се променят и най-малко, организмът се саморегулира.

Последователите
Кой може да практикува „феномена Манек“? Всички, които искат. Няма ограничения за възраст, за раса, религия. Не е нужна и рязка смяна на начина на живот, нито изтощително гладуване. Само в Индия вече има над 20 души, които не се хранят поне 5 години. Неколцина други не го правят от 20 и повече години. Естествено, за преминаването към слънчева диета е необходимо да се усвои съответната методика.

Днес в света вече се наброяват над 25 000 последователи на Манек, които се хранят само със слънчева енергия. Мнозина вече са разбрали нейните предимства.

Докторът по медицина от Филаделфия Маури Пресман пише, че за човечеството са се появили надежди за излизане от старите граници. Надежди да управляваме телата и мозъка си чрез магнитна и слънчева енергия. Тази нова опитност ще ни

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.