Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Нервна система » Нервно изтощение

Как да запазим нервната си сила

Когато вие разберете, че не бива да хабите безразборно нервната си сила, вие ще достигнете повратната точка по отношение на увеличение на физическата, умствената и духовната енергия. Ето някои важни съвети как да съхраним нервната си сила.

ИЗБЯГВАЙТЕ КОМПЛЕКСА НА СУПЕРМЕНА. Някои хора искат прекалено много от себе си. Те са последователи на съвършенството. Те се намират в постоянно нервно напрежение, стремейки се да изпълнят невъзможното. Аз вярвам в съвършенството, но не и с цената на нервно изтощение. Един човек не може да направи всичко. Правете това, което можете да направите най-добре. Животът ви ще стане по-дълъг, по-здрав и по-щастлив.

ГОВОРЕТЕ ЗА ВАШИТЕ БЕЗПОКОЙСТВА. Не се затваряйте в себе си. Ако вие чувствате оправдано недоволство от някого, идете при този човек и спокойно изяснете всичко. Обикновено това най-често е недоразумение. Внесете подобно правило във всички човешки взаимоотношения – било то с вашите деца или приятели, роднини или сътрудници. Колко много мъже и жени, родители и деца трупат недоволството вътре в себе си дотогава, докато вече не могат да контактуват един с друг. Те строят каменна стена около себе си и това може да доведе до нервен упадък на силите.

В същото време трябва да се доверявате на някого – на добрия приятел, доктор или свещеник. Такъв разговор ще ви помогне да видите нещата в нормална светлина и да намерите разрешение.

КОНТРОЛИРАЙТЕ СВОЕТО НАСТРОЕНИЕ. Настроението – това е нещо много добро, за да го губите. Под контрола на вашето настроение се намира силата, която може да ви доведе до набелязаната цел. Излизайки от контрол, настроението може да причини неприятности за вас и обкръжаващите. Когато се гневите, вие действително губите ценна нервна сила.

Когато вие чувствате, че се сърдите, започнете да броите. Нищо не говорете, защото ще съжалявате за това. Заемете се веднага с някаква физическа работа. Най-добрият начин да охладите гнева си – това е да предприемете енергична разходка на чист въздух.
Отдалечете се от човека или ситуациите, които са ви довели до такова състояние. Не се опитвайте да им кажете „всичко“, вие ще загубите при това ценна нервна сила.

Плувайте, занимавайте се с градинарство или домашна работа или упражнения – това ще ви помогне да оправите настроението си и да използвате по предназначение нервната си сила.

Пол БРЕГ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Нервно изтощение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.