Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Нервна система » Вегетативна дистония

Природолечение при вегетативната дистония

При нас, в Здравен център „Дар“ много често, след ирисовата диагностика, се установява, че в основата на проблема, за който идват пациентите, е вегетативната дистония. Затова лечението започва с укрепването на нервната система.

Тайната на овладяването на стреса е в умението на организма да реагира правилно на различните, непознати или трудни ситуации, да може да контролира, както и да оказва съзнателно влияние върху тях. По-лесно е да го кажеш, отколкото да го направиш. Но нищо не идва само, особено при тези, които чакат със скръстени ръце.

Още от детските години човек трябва знае, че отговорността за всяка негова мисъл, за всяка негова постъпка е само негова. И че от неговите постъпки може да страдат много други хора. Затова той трябва да обръща внимание, да изучава, да анализира, и да прави изводи от всяко свое действие. Човек трябва да познава себе си, да знае какво може да направи и какво би му струвало огромни усилия, физически и психически, какво може да промени и какво не. Правилната оценка на собствените възможности по-късно ще му спести много разочарования. И промяната трябва да започне от самия себе си. Човек трябва да анализира и ситуациите, при които попада.

Общият стимулиращ фактор за избягване на стреса и за правилно отношение към всички видове неврози и вегетативна дистония са: желанието, вярата и оптимизмът. Без тези фактори и дума не може да става за постигане на успех. Когато човек се самозатваря, той губи контакт с другите, бяга в самотата си, губи също и всякакъв самоконтрол, базата си за сравнение, накрая престава да вярва в самия себе си. Когато човек усети, че губи контрол над себе си, е добре да поговори с някого, да дoвери проблема си на близък човек. Искрената, добре подбрана изповед, пред подходящо лице, носи облекчение, освобождава от натрупалия се негативизъм. Ако сред близките хора няма такъв подходящ човек, може да се направи изповед пред свещеник или пред професионален терапевт. И двамата могат внимателно да изслушват, да намерят подходящата утеха и да подскажат правилен изход.

Основните фактори, които предполагат положителни промени, са:

  • движението, което е важно както за физическата, така и за психическата страна на стреса,
  • промяна на храненето, като съществен момент на обмяната на веществата,
  • сънят, по време на който се възстановяват физическите и психически сили,
  • масажът, като пробуждане на дремещите у всеки човек вътрешни сили и непосредствено въздействие върху отделните органи.

Освен тези съществени елементи, необходими са още душевна нагласа, медитация и позитивно мислене, както и нов, по-съзидателен начин на живот. Не трябва да се забравя също и усмивката, най-доброто лекарство. Тези фактори са и най-резултатната профилактика.

За овладяване на стреса трябва често да се излиза сред природата. Тя е най-добрият очистител на негативните мисли. Общуването с природата трябва да бъде всекидневно.
Смятам, че всеки човек трябва да има свой режим на живот. В него трябва да е включено време за работа и възстановяване, физическо и психическо. Добре организираната работа носи успех, а успехът зарежда с нова енергия. Почивката след умора е задължителна. Преумората, та дори от много приятна работа износва нервната енергия.

Всяка сутрин започвайте с усмивка. Заставайте пред огледалото и си пожелавайте още един ден, изпълнен със слънце, красота и успех.

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Вегетативна дистония“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Септември 2022 октомври 2022 Ноевмври 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.