Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Възнесението и 2012 г.

Промяна на съзнанието ви и лечение на тялото ви

Най-важната ви задача като Сътрудници на Светлината е да направите всичко необходимо за изграждането на могъщо, позитивно състояние на съзнанието, докато преминавате през порталите. Но как да постигнете това на практика? Следното упражнение ще ви помогне при създаването на това състояние на съзнанието, което наистина желаете да увеличите и разширите.

Да си представим един ваш ден, през който преживявате различни неща. Хората идват и си отиват от вашата сфера на влияние. Едни са позитивно настроени, а други – негативно. При съприкосновението си с всеки от тях вие запазвате ума си ясен, спокоен и центриран и не позволявате тяхното състояние на съзнанието да ви повлияе, или може да се олюлеете, макар и съвсем слабо, под въздействието на тяхното енергийно поле. Ако прекарате деня сами, пак сте подвластни на собствените си мисли, както и на психичната „супа“ в земната атмосфера. Това са мислите, които ви бомбардират постоянно на нивото на астралния и на етерния план. Следователно, където и да живеете, вашето емоционално състояние и качество на мислене ще варират, обикновено от извънредно щастливо до извънредно раздразнено. Важното е да не изпускате от вниманието си възходите и паденията, които преживявате през един „средностатистически“ ден. Забелязвайте не само основните си чувства, но и реакциите си – как се чувствате и какво мислите за начина, по който се чувствате.

Започнете с решението да елиминирате ВСИЧКИ осъждащи оценки или негативни реакции във всекидневието си. Въздържайте се да поставяте на състоянието си етикети като „добро“ или „лошо“. То просто е. Веднъж щом достигнете състояние на пълно приемане на това, което мислите или чувствате, просто наблюдавайте вибрационното си ниво. Запитайте се: „Това вибрационно състояние служи ли на мен и на мисията и целта ми за пребиваването на тази Земя? Давам ли възможност на естественото си развитие и еволюция да се случват или се боря, съпротивлявам или опитвам да контролирам еволюцията си по някакъв начин?“ Помнете, скъпи Творци, чистото осъзнаване е активно, а не пасивно състояние. Във всеки момент можете активно да наблюдавате ставащото вътре във вашето съзнание.

Веднъж щом определите, без никакви оценки, че състоянието ви в момента е с по-ниски вибрации, отколкото желае вашата душа, незабавно започнете да се свързвате с вашето златно, лъчисто Божествено Присъствие вътре във вас, вашия Аз в 12-та плътност, който съществува във всички времена и във всички пространства в този момент, сега. Помолете този Аз да поеме в свои ръце ситуацията и да направлява живота ви. Помолете го да пречисти тялото от всички нехармонични вибрации, негативни мисли и нежелателни чувства. Помнете, вие не осъждате тези чувства. Вие просто отбелязвате, че те вече не ви служат. Всъщност повечето от тези мисли и чувства вероятно не са ваши. Най-вероятно принадлежат на вашите родители, съпруг/а, приятели или на киселия служител от другата страна на гишето. Почти всички негативни неща, които преживявате, се подхранват от постоянния поток от негативизъм, с който е просмукан астралният план на Земята.

Поставете златен щит от Светлина около тялото си и вижте как всяка клетка се пречиства и лекува от негативизма. Изпращайте безусловна Любов към всички свои части.

Обръщайте особено внимание на онези части на тялото, които усещате напрегнати, стегнати, сковани, уморени или не във форма по какъвто и да било друг начин.

Използвайте утвърждението: „Всеки ден и по всякакъв начин внасям все повече и повече Божествена Любяща Светлина във физическото си тяло“. Друго добро утвърждение е: „Напълно и изцяло се освобождавам от всичко, което не е в съответствие с най-висшето и добро израстване, щастие и благоденствие на моята душа“.

Първоначално вероятно ще забравяте да правите тези упражнения. Амнезията и негативността са на планетата Земя вече милиони години. Нужни са огромно търпение, постоянство и упоритост за преодоляване на негативната инерция. Но като четете тази книга и прилагате въпросните техники, вие правите именно това.

Вие осъществявате огромен напредък. Всеки ден действително все повече и повече Светлина струи към тази малка планета, това малко бижу в небесата. Освен нашата колективна група (Основателите), милиони същества в по-висшите сфери насочват своята любов и мъдрост към вашия астрален и етерен план. И после тази висока вибрационна енергия се процежда надолу към физическата Земя.

След като изпълните дадените тук упражнения наблюдавайте как се чувствате. Освобождавайте се от всяка система от вярвания, която вече не ви служи, включително вярването, че просветлението изисква години на борба и саможертва. Освободете се от вярването, че не можете да лекувате тялото си. Няма значение каква е природата на заболяването или недъга. Дори вродени дефекти могат да бъдат излекувани, но в повечето случаи се изисква радикална промяна в съзнанието. Приемете възможността, че можете и ще се освободите от всички болести, които ви измъчват.

С преминаването през порталите съмненията ще отпаднат. Ще се уверите, че сте на прав път. Просто ще знаете, че молитвите ви за излекуване са удовлетворени. Ще виждате положителни, осезаеми резултати на всяко ниво на своето същество. Излекуването ще бъде факт. Може да сте сигурни в това. Не само вие сте стигнали края на кармичното си пътешествие, но цялата планета пречиства стара карма с рекордна скорост. Всеки следващ ден, който прекарвате на Земята, е по-лек от предишния, независимо как изглежда. Много учители на вашата планета правилно предполагат, че причината нещата да изглеждат все по-негативни е, защото целият негативизъм сега излиза на повърхността, за да бъде излекуван. Как е възможно стотици просветлени учители да грешат? И те не грешат. Вие се лекувате. Помолете вашия Божествен Аз да отстрани ВСЯКО съмнение относно този чудесен факт.

За да излезете от мизерията и страданието, трябва да престанете да отричате и да се изправите лице в лице с проблемите пред вас. Ако ви се струва, че някой човек, място или нещо ви ядосва или разстройва, изразете благодарността си, че урокът е пред вас, готов да бъде излекуван. Вземете решение непременно да го излекувате. Повикайте на помощ цялата си сила и решителност. Помолете вашите духове-водачи да ви подкрепят. Знайте, че сега избирате да освободите гнева, страха и тъгата (или различни форми на тези чувства) около този проблем. Изпратете Любов към себе си. Бъдете състрадателни. Внесете малко хумор, ако е необходимо. Олекотете атмосферата.

Това означава ли, че излекуването на физическото тяло е лесно? Не. В повечето случаи това е трудно предизвикателство. Но успехът ви в това начинание е неизбежен благодарение на пътя, по който сте тръгнали. Ако не бяхте готови да се излекувате, нямаше да привлечете този урок. Дори да изглежда, че сте се провалили, или не се чувствате готови да се заемете с този въпрос, или просто искате да избягате и да забравите всичко това, важното е да се уверите, че все още изпитвате състрадание към себе си. Наистина няма проблем. Не, не можете да отлагате урока вечно, нито дори твърде дълго, но приемете факта, че може да се почувствате затормозени и неготови да се излекувате напълно. Тогава решете, че утре ще бъде различно. Разбира се, не използвайте тази стратегия всеки ден, иначе винаги ще бъде утре, което така и няма да дойде. След като сте отлагали два-три дни, вземете решение, че днес ще бъде денят. Вие сте готови. Приветствайте новооткритата си готовност да бъдете излекувани и приключете с това. Време е да минем към по-велики неща.

Забележка: Някои от вас няма да успеят да излекуват физическите си тела през този цикъл. Това не означава, че сте се провалили, а само, че душата ви иска допълнителен живот, за да приключи уроците си и да достигне просветление. Ако загубите тялото си по време на земните промени, вероятно ще се превъплътите през новата Златна Епоха и детството ви ще премине през несравнимо по-умиротворена и мъдра ера. Това означава, че вероятно ще получите много по-добро образование, изпълнено с любов и състрадание, от полученото през този живот.

Останалите от вас ще имат усещането, че правят две стъпки напред и една назад. Един аспект от по-нисшите ви тела ще се излекува, само за да се появи друг аспект, който ще ви изправи пред ново предизвикателство. Възможно е да ви се стори, че списъкът с неща за излекуване е безкраен, но в крайна сметка ще достигнете момента, когато здравата ви същност ще се превърне в доминираща сила във вашия живот, а неизлекуваните части ще представляват незначително малцинство от вашия Единен Свещен Аз. Тогава ще ви бъде лесно да изпращате любов и състрадание към аспектите, които все още преминават през предизвикателства. Ще бъдете в състояние да ги приемете обратно в Единното си Същество.

Из Глава трета „Вътрешните промени“ на книгата Земята се пробужда: Пророчества 2012 – 2030 г.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възнесението и 2012 г.“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Януари 2023 февруари 2023 Март 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.