Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » За интелекта

Материя и енергия

Материя и енергия

Днес хората на науката постепенно откриват онова, което метафизиците и духовните учители са знаели още преди векове. Нашата реално съществуваща вселена не се състои само от материя. Нейният основен компонент е особен вид сила, която обикновено наричаме “енергия”.

На пръв поглед предметите изглеждат твърди тела, съществуващи независимо един от друг. На такова равнище обикновено ги възприемат нашите сетива. Но на по-високо равнище, като молекулярен и атомен строеж, привидно монолитната материя е съставена от малки и още по-малки частици, които в крайна сметка, се оказват чиста енергия.

От физична гледна точка ние излъчваме енергия и всичко в нас и около нас е енергия. Всички ние сме част от едно голямо енергийно равнище. Предметите, които ни заобикалят и имат определена форма и обем, в действителност са друга форма на енергията, от която сме изградени ние. Да, всички ние сме едно в най-буквалния смисъл на думата.

Енергията трепти с различна скорост,

ето защо придобива различни характеристики – някои по-фини, а други – по-плътни за нашите сетива. Мисълта е относително фина форма на енергия и тъкмо затова е по-подвижна и по-лесно преминава от една форма в друга. Материята е по-плътна и компактна форма на енергия и следователно по-трудно се поддава на изменение и движение.

След материята също се наблюдават множество разновидности. Живата плът е по-фина форма на материята, търпи бързи изменения и лесно бива повлиявана отвън. Скалата пък е плътна материя, по-бавно търпи изменения и по-трудно й се въздейства. И въпреки това, дори скалата в крайна сметка се променя под въздействието на далеч по-фината енергия на водата например. Всички форми на енергия са свързани помежду си и си взаимодействат.

Енергията е магнетична

Един от законите на енергията гласи: енергията с определени свойства или вибрации, се стреми да привлече енергия с подобни на тези свойства и вибрации.

Мислите и чувствата притежава своя собствена магнетична енергия, която привлича енергия със сходни свойства. Можем да се уверим в това, когато “случайно” срещнем човек, за когото току-що сме мислили, или от многото книги в библиотеката изберем тъкмо онази, която съдържа така необходимата ни информация.

Формата въплъщава идеята

Мисълта е бърза, лека и подвижна форма на енергията. Тя се изявява мигновено, за разлика от по-плътните форми на енергията като материята например. Когато създаваме нещо, то винаги се ражда първо като мисъл.  Мисълта или идеята винаги предхождат по време самото дело.

Идеята е нещо като предварителен проект, тя е първообраз на формата, тя организира и направлява енергията, която ще се влее в тази форма, и накрая ще приеме материални измерения.

Същото важи и за случаите, които не изискват физически действия за осъществяване на идеята. Самото наличие на мисъл или идея в съзнанието е енергия, която има свойството да привлича и претворява замисъла в материален план. Ако непрестанно мислите за болести, то непременно ще се разболеете в крайна сметка.Несъзнателните идеи и чувства, които се пораждат в нас, действат по същия начин.

Законът за излъчване и привличане

Това е принципът, според който каквото излъчваме във вселената, това и ще се върне към вас – “Каквото посееш, това и ще жънеш.”

На практика това означава, че винаги привличаме онова, за което мислим най-много. В което най-силно вярваме, на което най-много се надяваме и очакваме или си представяме най-живо.

Когато сме отрицателно настроени или изплашени, когато сме несигурни или тревожни, често пъти привличаме тъкмо това, което ни плаши – случка, неприятност или хора, които се стараем да избегнем. Ако нагласата ни е положителна, положителни са и отношението, и очакванията ни. Мислим предимно за радостта, щастието и удоволствието, че съществуваме. Така неизбежно привличаме хора, ситуации и събития, които потвърждават нашите положителни очаквания. Ето как, съзнателно представяйки си онова, което желаем, вървим към неговото осъществяваме.

Шакти ГАУЕЙН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2022 януари 2023 Февруари 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.