Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » Човекът и Вселената

Човешкото тяло – форма на живот

* Физическото тяло е ключът за опознаване на видимия и невидимия свят

Физическото тяло на човешкото същество е най-съвършеният инструмент за осъществяване на човешката практика в материалните полета на Вселената. Върху неговото създаване и усъвършенстване Разумната природа е работила и ще работи милиони години. Няма елемент от безбройното многообразие на минерални, растителни и животински форми, които да не се съдържа в нашето физическо тяло. Всяка една функция, която се изпълнява във формите на по-ниско и по-високо изявените неорганични и органични царства, се изпълнява безотказно и от физическото ни тяло. В досегашното си инволюционно и еволюционно развитие ние сме преминали през повече от 400 00 все по-съвършени и по-съвършени форми. Без остатък сме изживели всичките възможни прояви от вътрешното съдържание на всяка една от формите, през които сме преминали, като окончателно не сме се спрели на нито една от тях. В този Величав свой ход през Вселенските простори сме оставили нещо от нас и нещо сме придобили, което завинаги е станало наше. Закон е: всички животни, растения, минерали и кристали, които съществуват навсякъде в многообразния свят, нямат само отражение в нас, но имат и свои представители. За в бъдеще ни предстои да преминем през още близо милион и петстотин хиляди енергийни форми, до окончателното ни израстване, усъвършенстване и

заемане на заслуженото място в хармоничната подреденост на Всемира.

Физическото тяло на човешката същност е интересен обект за изучаване. То е една малка Вселена, в която стават постоянно различни, но винаги разумни промени. Без изключения всичките процеси, които се извършват във видимите и Невидимите области от Природата, се синтезират в една основна точка. Тази основна, вечно жива, винаги поновому променяща се точка е човешкото тяло, взето в неговата целокупност от форми. Ако познаваме добре това свое действително реално тяло, ще опознаем безпрепятствено видимия и невидимия свят, който ни заобикаля.Когато продължим този опознавателен процес и опознаем телата на околните човешките същества, тогава ще разберем и разгадаем цялата Вселена. Самото физическо тяло на човешкото същество е ключ, с който могат да се решат сега и в бъдеще всичките трудни въпроси, възникващи от недрата на безбройните сфери в Битието.

В настоящия момент от нашето развитие съвсем не е достатъчно да познаваме само физиологията и анатомията на физическото човешко тяло. На Човека трябва да се гледа като на жива, разумна станция, чрез която

той влиза в съприкосновение с целия Космос.

И в тази станция всеки един орган, система и клетка е в постоянен непрекъсваем във времето и пространството обмен с енергийните полета и форми от заобикалящата ни действителност. Именно тези връзки с по-високите нива на Вселената, които оказват непрекъснато влияние върху човешкия организъм и върху целокупния живот, трябва да станат предмет на изучаване и познаване от всичките клонове на съвременното научно познание.

Пред процесите и явленията, невидими и необясними за сегашните методи и похвати за познание, не бива да затваряме очи. Те са еднакво важни колкото и всички други процеси, осезаеми за нашите пет сетива, с които оперираме в момента. Човешкото същество е една сложна природна батерия. В тази батерия си дават среща всичките видове енергии, които съществуват във Всемира. Човекът е един възел, кръстопът, на който се срещат и преплитат милиони космически течения.

В действителност ние сме една инсталация, през която постоянно преминават два вида природни сили: Природно електричество и Природен магнетизъм, или още можем да ги наречем живо електричество и жив магнетизъм – това е тъй наречената от индусите “прана” – жизнена енергия.

Васил КАНИСКОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Човекът и Вселената“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.