Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Тълкуване на Библията

Битие е дълбоко символична книга и не трябва да се приема буквално. Нейното „дърво на живота“ е човешкото тяло. Гръбначният мозък прилича на преобърнато дърво, като косата на човека са неговите корени, а аферентните нерви - неговите клони. На дървото на нервната система има много доставящи удоволствие плодове или сетива: зрение, слух, обоняние, вкус и осезание. На тях човек има пълно право да се наслаждава, но му е бил забранен сексът, „ябълката“ в средата на телесната градина.

„Змията“ олицетворява свитата на кълбо гръбначна енергия, стимулираща половите нерви. „Адам“ е разумът, а „Ева“ – чувството. Когато емоцията, или Ева-съзнанието във всяко човешко същество бъде овладяно от половия импулс, неговият разум, или Адам също бива победен.

Бог е създал човешкия род, материализирайки телата на мъж и жена чрез силата на Своята воля.

Той дарява новия вид със способността да създава деца по същия „непорочен“ или божествен начин. Тъй като дотогава неговата проява в индивидуализираната душа се е ограничавала с животните, свързани с инстинкта и лишени от възможностите на пълния разум, Бог е направил първите човешки тела, наречени символично Адам и Ева. В тях с цел благоприятна възходяща еволюция Той пренесъл душите, или божествена същност на две животни. В Адам, или мъжа преобладавал разумът; в Ева, или жената - чувството. Така бил изразен дуализмът, или полярността, която лежи в основата на света и явленията. Разумът и чувството остават в рая на съвместната радост дотогава, докато човешкият ум не бъде подлъган от змиевидната енергия на животинските наклонности.

Поради това човешкото тяло е не само резултат от еволюцията на животните, но е и създадено от Бога с акт на специално творение. Животинските форми са твърде груби, за да изразят пълната божественост. Човешкото същество единствено е получило като уникален дар огромен духовен капацитет – „хилядолистния лотос“ на мозъка, а също и силно пробудени окултни центрове в гръбнака.

Бог, или Божественото Съзнание е присъствало в първата сътворена двойка, съветвайки я да се наслаждава на всички човешки сетива, без да се концентрира върху сетивото за допир. То било забранено, за да се

избегне развитието на половите органи, което би въвлякло човечеството в по-низшия животински начин на размножаване.

Предупреждението да не се съживява подсъзнателно присъстващата животинска памет не било взето под внимание. Възобновявайки грубия начин на създаване на потомство, Адам и Ева излезли от състоянието на небесно блаженство, естествено за първоначалния съвършен човек.

Знанието за „добро“ и „зло“ се отнася към дуалистичната принуда на космоса. Попадайки под властта на мая чрез неправилното използване на разума и чувството, Ева-и-Адам-съзнанието, човек се отказва от правото си да влезе в небесната градина на божествената самоудовлетвореност. Личната отговорност на всяко човешко същество се състои в това да възвърне „предците“ си, или дуалистичната природа в една хармония – Рая.

Шри ЮКТЕШВАР

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2022 ноевмври 2022 Декември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.